Αθήνα

29 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Μαριλίτα Λαμπροπούλου: Ο γάμος με τον Γιάννη Νταλιάνη, τα δύο παιδιά και ο ρόλος στον Σασμό που ενθουσίασε τους τηλεθεατές

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέτσας: Τι θα περιλαμβάνει το σχέδιο για τον τουρισμό – Στήριξη για εργασία, φορολογία και ρευστότητα

Το κυβερνητικό σχέδιο για τον τουρισμό θα είναι συνεκτικό, δεν θα έχει μόνο τα υγειονομικά και ταξιδιωτικά πρωτόκολλα και θα περιλαμβάνει τη στήριξη για την εργασία, τη φορολογία και τη ρευστότητα που θα παράσχει η Πολιτεία, δήλωσε στον Αντ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Δείτε επίσης

Ζούμε τη νέα καθημερινότητα και #Μένουμεασφαλείς απολαμβάνοντας όλες τις υπηρεσίες του Φυσικού Αερίου Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας εύκολα και ψηφιακά
Γενοκτονία Ποντίων: Η συγκλονιστική αλλαγή φρουράς των ευζώνων – Ρίγη συγκίνησης στη Βουλή

Εξήγησε ότι κάτω από την ομπρέλα προστασίας που θα ανοίξει η κυβέρνηση θα μπουν οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης που θα στηριχθούν όχι μόνο στο κομμάτι των εισφορών, αλλά και στο μισθολογικό κόστος, οι εποχικά εργαζόμενοι πλήρους ή μερικής απασχόλησης που έχουν συνηθίσει να μπαίνουν στο ταμείο ανεργίας για αρκετούς μήνες και όταν ανοίγει η τουριστική σεζόν επαναπροσλαμβάνονται στις επιχειρήσεις στις οποίες δούλευαν και οι επαγγελματίες που ανησυχούν ότι θα «μπούνε μέσα».

«Θα δουν όμως ότι με το σχέδιο που θα παρουσιάσουμε δεν θα συμβεί αυτό. Επομένως, αυτό που κάνουμε, είναι να στηρίξουμε το χώρο αυτό, για ένα ικανό διάστημα, μέχρι να επανέλθει ο τζίρος σε ικανοποιητικά επίπεδα», συνέχισε.

Ανέφερε επίσης πως όταν έχεις μια οικονομία σαν την ελληνική, που τα άμεσα έσοδά της από τον τουρισμό, είναι περίπου 19 δισεκατομμύρια ευρώ και στο πεντάμηνο έχεις έσοδα κάτω από το 1 δισεκατομμύριο, πραγματικά είσαι στο μηδέν. «Αισιοδοξούμε τώρα, με τα στοιχεία που φαίνεται να υπάρχουν στο υγειονομικό πεδίο, αλλά και με το σχέδιο που θα παρουσιάσουμε, ότι θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για τον τουρισμό. Επομένως, ό,τι κερδίσουμε, θα είναι επιτυχία σε σχέση με αυτό που είχαμε στο μυαλό μας όλοι, κυβέρνηση, εργοδότες, εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού», συμπλήρωσε.

Επισήμανε παράλληλα ότι το ενδιαφέρον που υπάρχει από το εξωτερικό είναι πολύ μεγάλο και πως η Ελλάδα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις στις συστάσεις που δίνουν οι μεγάλοι ταξιδιωτικοί tour operators για μέρη με μεγαλύτερη ασφάλεια. «Η προβολή της Ακρόπολης και των αρχαιολογικών χώρων από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης παντού στον κόσμο δείχνει ότι έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην Ελλάδα. Ότι η χώρα μας είναι τουριστικά πολύ σημαντική διεθνώς. Επομένως, όλοι περιμένουν να δουν τι κάνει η Ελλάδα. Και το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων ήταν παγκόσμια είδηση. Αυτό μας διαφημίζει επίσης, εμμέσως και μας βοηθά», υπογράμμισε επαναλαμβάνοντας ότι το σχέδιο της κυβέρνησης θα αναπληρώσει μέρος των χαμένων εσόδων από τον τουρισμό. «Αν ενισχύσει την εμπιστοσύνη που έχουμε κερδίσει, τότε ναι θα μας εκπλήξει ευχάριστα ο τουρισμός», πρόσθεσε, ενώ για τις διακρατικές συμφωνίες μίλησε για επαφές και με χώρες της Ευρώπης και με χώρες εκτός Ε.Ε. «Προσδοκούμε ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα υπάρχει μία ικανοποιητική λύση, χωρίς διμερείς συμφωνίες», ενώ όσον αφορά τις εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης χώρες είπε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Για τα σχολεία υπενθύμισε τη φράση του πρωθυπουργού ότι τα δημοτικά θα ανοίξουν εφόσον έχουμε μία καθοδική πορεία της πανδημίας.

«Αυτό περιμένουμε να μας το πουν οι ειδικοί στο τέλος αυτής της εβδομάδας, αρχές της επομένης, πριν πάρουμε οριστικές αποφάσεις», τόνισε σημειώνοντας πως το ενδεχόμενο να μένει το παιδί στο σπίτι και να μην πηγαίνει σχολείο για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι φυσιολογικό.

«Μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνικοποίησή του, στην πνευματική του κατάσταση, στις γνώσεις του, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κοινωνικές ανισότητες. Το φυσιολογικό είναι η πολιτεία να προσπαθεί να ανοίξουν πιο γρήγορα τα σχολεία, εφόσον νιώθει ότι υγειονομικά δεν υπάρχει κίνδυνος. Απομένει να ακούσουμε την τελική εισήγηση των ειδικών», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη γαλλογερμανική πρόταση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στις οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών, δήλωσε ότι έχουμε για πρώτη φορά ένα πολύ μεγάλο πακέτο στήριξης, κυρίως με επιχορήγηση και όχι με δανεισμό.

Ανέφερε ότι αυτό είναι κάτι που ζητά και η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή ενώ έχουμε, μετά από δεκαετίες, μία σύμπλευση του γαλλο-γερμανικού άξονα και αυτό είναι ένα πολύ θετικό μεγάλο βήμα. «Πιστεύουμε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση αυτή η κίνηση γιατί δίνει η Ευρώπη ένα σήμα ότι είμαστε ενωμένοι και θα ξεπεράσουμε όλοι μαζί τα κοινά προβλήματα με κοινές λύσεις. Η Ελλάδα έχει πληγεί σχετικά λιγότερο από την υγειονομική κρίση, χάρη στην πειθαρχία των Ελλήνων και στα μέτρα που πήραμε γρήγορα. Έχει επίσης μια μεταρρυθμιστική ατζέντα μπροστά και μπορεί να χρηματοδοτήσει πολλές δράσεις, προς όφελος της απασχόλησης και του τζίρου των επιχειρήσεων», συνέχισε σημειώνοντας πως δεν θα συγκριθεί η υγειονομική κατάσταση για τη στήριξη, αλλά η επίπτωση της υγειονομικής κρίσης στην οικονομία. «Η Ελλάδα έχει χαρακτηριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ως μία χώρα ευάλωτη σε μία βαθιά ύφεση, γιατί στηρίζεται σε έναν μεγάλο βαθμό στον τουρισμό», είπε.

Επίσης τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο στην κυβέρνηση για μείωση μισθών στο Δημόσιο ούτε φυσικά στις συντάξεις.

«Αντιθέτως θα στηρίξουμε με τα χρήματα που έχουμε, τους φορολογούμενους για να έχουν μια αναπλήρωση του εισοδήματός τους. Όλους τους φορολογούμενους, είτε είναι εργαζόμενοι, είτε είναι άνεργοι, είτε είναι ειδικές κατηγορίες», συνέχισε δηλώνοντας πως τον Σεπτέμβριο η οικονομία θα είναι σε μια φάση, που θα έχει αρχίσει να ανακάμπτει και η κυβέρνηση δεν θα αφήσει να γίνουν χιονοστιβάδα οι οφειλές, που στο μεταξύ θα έχουν συσσωρευθεί. «Ίσα-ίσα, θα λάβουμε μέτρα ώστε να συνεχιστούν σε βάθος χρόνου οι πληρωμές. Θα διευκολύνουμε, δηλαδή, τους φορολογούμενους στην αποπληρωμή τους για να μπορέσουμε έτσι σιγά-σιγά όλοι να ξεπεράσουμε την κρίση», είπε.

Τέλος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει στις σκέψεις του πρωθυπουργού κανένα σενάριο ούτε για ανασχηματισμό, ούτε για εκλογές».

Ροή Ειδήσεων

17/09/2021 | 18:45

Κατερίνα Γιατζόγλου για #metoo: «Ήξερα, γι’ αυτό δεν πήγαινα στις πρεμιέρες τους-Δεν γελούσα καθόλου μαζί τους!» (vid)

17/09/2021 | 18:31

Χανιά: Μαθητές έμειναν στην ίδια τάξη επειδή οι γονείς τους δεν ήθελαν να κάνουν self test ή να φορούν μάσκες (vid)

17/09/2021 | 18:16

Κάτια Δανδουλάκη για υπόθεση Φιλιππίδη: Δεν υπάρχει κοινό σημείο πλεύσης με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

17/09/2021 | 18:04

Πατέλης για e-food: Η μόνη αλλαγή που έφερε ο Εργασιακός Νόμος είναι επιπλέον δικαιώματα στους ντελιβεράδες free lancers

17/09/2021 | 17:55

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων κορονοϊού την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου – «Ξεφεύγει» ξανά η Θεσσαλονίκη

17/09/2021 | 17:50

Επίθεση ροτβάιλερ: «Αντί για συγγνώμη προσπάθησαν να με διώξουν από τη χώρα – Ο Στάθης δεν θα γυρίσει πίσω», λέει η μητέρα του

17/09/2021 | 17:49

Κορονοϊός: Έτσι θα επιστρέψουν οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια – Όλο το πρωτόκολλο του υπουργείου

17/09/2021 | 17:46

Κορονοϊός: 2.255 νέα κρούσματα και 39 νέοι θάνατοι την Παρασκευή 17/09-Στους 352 οι διασωληνωμένοι

17/09/2021 | 17:31

Επίθεση με βιτριόλι: Τα ηχητικά ντοκουμέντα της 36χρονης Έφης με την χαρτορίχτρα για τα μαντζούνια (vid)

17/09/2021 | 17:29

Μετρό: Κλειστοί οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο – Αλαλούμ στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

17/09/2021 | 17:19

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετακόμισε από τη βίλα των 6 εκατ. ευρώ επειδή τόν ενοχλούσαν τα πρόβατα που βέλαζαν στο διπλανό κτήμα!

17/09/2021 | 17:12

Σοκαριστικό βίντεο: Έγκυος προσπαθεί να πηδήξει από το παράθυρο για να γλιτώσει από τον σύζυγό της (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

17/09/2021 | 17:11

Πρετεντέρης για Γεννηματά: Να παραιτηθεί για να προσφέρει στον διάδοχό της καλύτερες συνθήκες!

17/09/2021 | 16:58

Αυτό το Σαββατοκύριακο οι καλύτερες σειρές κάνουν πρεμιέρα στο ERTFLIX – «Καρτ ποστάλ» και «Hannibal»

17/09/2021 | 16:50

Ελληνική μελέτη ReCOVer: 90% η ανοσολογική απάντηση με τα mRNA εμβόλια στους ασθενείς με καρκίνο
Σπουδαία ευρήματα κατά την υποβρύχια έρευνα στον κόλπο Παλαικάστρου Σητείας
Ταινίες Πρώτης Προβολής: Ο θρυλικός Κλιντ Ίστγουντ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: To πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη σεζόν 2021-2022
Πέθανε ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Βαγγέλης Λιόλιος
Ηρώδειο: Αποθέωση για τον Κάουφμαν
Γιάννης Τουράτσογλου: Πέθανε ο σπουδαίος αρχαιολόγος