• Κυριακή, 20 Ιανουαρίου
  • 00:37

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πρωτότυπη παράσταση: Ινδοί φοιτητές διασκεύασαν στη Βεγγαλική γλώσσα τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη

Φοιτητές από την Ινδία διασκεύασαν τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη στα βεγγαλέζικα και θα την ανεβάσουν στο Αμφιθέατρο Μ. ΜΑΝΑΣΣΑΚΗ του Φοιτητικού Κέντρου Βουτών, το Σάββατο 26 Μαΐου 2018.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων δικτύωσης για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, φιλοξενούν  θεατρική παράσταση του φοιτητικού θιάσου "Santiniketan Poesis" που αποτελείται από φοιτητές του Πανεπιστημίου Santiniketan που βρίσκεται στη δυτική Βεγγάλη στην Ινδία.

Το Πανεπιστήμιο Santiniketan της Ινδίας είναι ένα εμβληματικό Πανεπιστήμιο Τεχνών, πολύ γνωστό διεθνώς από την πρωτοπόρα εκπαιδευτική δράση του Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ, φιλόσοφου, εκπαιδευτικού και λογοτέχνη, ο οποίος τιμήθηκε με το Βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας 1913.

Οι Ινδοί φοιτητές διασκεύασαν την κωμωδία ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ του Αριστοφάνη στη γλώσσα bengali (bangla, βεγγαλέζικα), ενώ θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση στα Ελληνικά σε υπερτίτλους.

Η θεατρική παράσταση θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο Μ. ΜΑΝΑΣΣΑΚΗ του Φοιτητικού Κέντρου Βουτών, το Σάββατο 26 Μαΐου 2018, στις 7μμ. Είσοδος ελεύθερη.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Μορφωτικό Σύλλογο Επιστημών Υγείας του  Π.Κ. και πραγματοποιείται με τη συμμετοχή και τη συνεργασία της Θεατρικής Ομάδας του Π.Κ- Σχολές Ηρακλείου.

Send this to a friend