Αθήνα

18 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ανείπωτη τραγωδία στο Αγρίνιο: 7χρονο κοριτσάκι έχασε μάνα και πατέρα μέσα σε λίγες ημέρες

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Σάμος υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει η Σάμος τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος. Ήδη, όπως είπε, ετοιμάζεται ο σχετικός φάκελος για να κατατεθεί η υποψηφιότητα, καθώς η υποβολή προτάσεων είναι ανοιχτή μέχρι τις 23 Οκτωβρίου 2015. Μέχρι στιγμής, από ελληνικής πλευράς υποψήφιες είναι Καβάλα, […]

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει η Σάμος τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος. Ήδη, όπως είπε, ετοιμάζεται ο σχετικός φάκελος για να κατατεθεί η υποψηφιότητα, καθώς η υποβολή προτάσεων είναι ανοιχτή μέχρι τις 23 Οκτωβρίου 2015. Μέχρι στιγμής, από ελληνικής πλευράς υποψήφιες είναι Καβάλα, Καλαμάτα, Ναύπλιο, Ξάνθη, Πειραιάς, Σύρος, Τρίπολη, Βόλος και Ελευσίνα.

Ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη το 1985, συνοδεύεται από χρηματικό βραβείο ύψους 1,5 εκ. ευρώ και στόχο έχει να αναδείξει τον πλούτο και την πολυμορφία του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Μιλώντας εκτός ημερησίας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Καρλόβασι, ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε:

“Η Σάμος χρειάζεται ένα μακρόπνοο κίνητρο, έναν υψηλό στόχο. Χρειαζόμαστε ένα όραμα που θα μας κινητοποιήσει για να το κατακτήσουμε.

Προτίθεμαι να διερευνήσω τις δυνατότητες να είναι και η Σάμος μας μεταξύ των τόπων, των νησιών, των πόλεων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. O στόχος φαντάζει ίσως μακρινός και δύσκολος. Δεν είναι ωστόσο πέρα από τις δυνάμεις μας.

Είναι ένας στόχος που μπορεί να μας συνεγείρει και να μας ενώσει όλους, φορείς και πολίτες, μόνιμους κατοίκους και ομογένεια, σε μια κοινή προσπάθεια. Διαθέτουμε το ιστορικό υπόβαθρο, το πολιτιστικό πλεονέκτημα, το ανθρώπινο δυναμικό. Έχουμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να αναδείξουμε τον καλό εαυτό μας και να δουλέψουμε στοχευμένα για να δείξουμε στην Ευρώπη, στον κόσμο, όλα όσα κάνουν τη Σάμο μας μοναδική!”

Πέθανε ο γνωστός αρχιτέκτονας και ζωγράφος Δημήτρης Ταλαγάνης
Google Doodle: Αφιερωμένο στα 151 χρόνια από την ίδρυση του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης
Οι Πυξ Λαξ επιστρέφουν δισκογραφικά – Επανεκτελέσεις από ονόματα – «έκπληξη»!
Σταματούν οι απευθείας διορισμοί καλλιτεχνικών διευθυντων σε Εθνικό Θέατρο – ΚΘΒΕ;
Η Ελληνίδα Άννα Μαρία Γκούνη είναι η πρώτη γυναίκα μαέστρος στη Συμφωνική Ορχήστρα του Κονρό στο Τέξας
Ακρόπολη: Θα τοποθετηθούν μαρμάρινες επιγραφές με το όνομα της Μενδώνη; – «Fake news του ΣΥΡΙΖΑ» λέει το υπ. Πολιτισμού