Αθήνα

9 oC

σποραδικές νεφώσεις

Μία σπάνια ασθένεια έχει καθηλώσει στο σπίτι τη σπουδαία ηθοποιό και τραγουδίστρια του «Ρεμπέτικου», Σωτηρία Λεονάρδου

Ένα Γολγοθά ζει μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της υποκριτικής και του τραγουδιού. Η αγαπημένη Σωτηρία Λεονάρδου η οποία λατρεύτηκε από γενιές νεοελλήνων για την ερμηνεία της στο Ρεμπέτικο του Κώστα Φέρρη βρίσκεται αυτό το διάστημα καθηλωμένη σπίτι της εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας.

Τα τελευταία οχτώ χρόνια από όταν χτυπήθηκε από την ασθένεια βρίσκεται καθηλωμένη στο σπίτι της: ««Η Σωτηρία βρίσκεται ακόμα σε πρόγραμμα αποκατάστασης με ειδικούς γιατρούς και καμιά φορά βγαίνει εκτός σπιτιού, έχοντας όλους εμάς που την αγαπάμε κοντά της. Η ίδια δεν επιθυμεί -και λόγω του προβλήματος που της έχει αφήσει η ασθένεια- να μιλάει για όσα βιώνει» λέει στην «Espresso» ένας από τους επιστήθιους φίλους της.

Η Σωτηρία Λεονάρδου υπήρξε μία από τις πιο ασυμβίβαστες και εμβληματικές προσωπικότητες στο θέατρο.Η μεγάλη αναγνώριση ήρθε το 1983, όταν ο σκηνοθέτης Κώστας Φέρρης την έκανε πρωταγωνίστρια της πολυβραβευμένη ταινίας του «Ρεμπέτικο» (η ίδια συμμετείχε στη συγγραφή του σεναρίου), η οποία σάρωσε. Εκεί ως Μαρίκα ενσάρκωσε ποια άλλη; Τη «μεγάλη» Μαρίκα Νίνου!

Send this to a friend