Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Έξαλλη η Ζήνα Κουτσελίνη αποχώρησε από την εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου – Η ενόχληση με τις «Σφήκες» (vid)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τι μας αποκαλύπτει τελικά η Αμφίπολη; – Αγωνία για τις ανακοινώσεις!

Εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (18:00) Η Κατερίνα Περιστέρη θα μιλήσει για τα έως τώρα ευρήματα στη μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη των τελευταίων ετών στην Ελλάδα   Η Αμφίπολη ανοίγει τις πύλες της και αποκαλύπτει τα μυστικά της… Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα το απόγευμα (18:00) η εκδήλωση που διοργανώνεται στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου […]

Εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (18:00)

Η Κατερίνα Περιστέρη θα μιλήσει για τα έως τώρα ευρήματα στη μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη των τελευταίων ετών στην Ελλάδα

 

Η Αμφίπολη ανοίγει τις πύλες της και αποκαλύπτει τα μυστικά της… Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα το απόγευμα (18:00) η εκδήλωση που διοργανώνεται στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παρουσιαστεί η πορεία των ανασκαφών και τα ευρήματα που έχουν διαπιστευθεί στον πολυσυζητημένο λόγο Καστά.

[adsense]

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου από τον σύνδεσμο (http://www.auth.gr/video/19293) και θα προβάλλεται ταυτόχρονα και στο αμφιθέατρο «Π. Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ που θα είναι ανοιχτό για το κοινό.

amfipoli1

Το μεγάλο ενδιαφέρον εντοπίζεται στην ομιλία της επικεφαλής των ανασκαφών, Κατερίνας Περιστέρη, η οποία αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες από τα ευρήματα που έχουν βρεθεί και τις σημαντικότατες πληροφορίες που έχουν προκύψει μέσω αυτών. Η εκδήλωση έχει τίτλο «Ερευνώντας τον τύμβο Καστά Αμφίπολης 2012-2014».

amfipoli2

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Χαιρετισμός του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Μήτκα.

«Αποτελέσματα γεωφυσικών και γεωλογικών ερευνών στον Καστά», Καθηγητής Γρηγόρης Τσόκας, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

«Ταφικό συγκρότημα Τύμβου Καστά Αμφίπολης: Ανασκαφική Έρευνα 2012-2014», Κατερίνα Περιστέρη, Αρχαιολόγος, Ανασκαφέας Τύμβου Καστά Αμφίπολης, Προϊστάμενη Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του ΑΠΘ, δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.

Tέχνη σε live streaming: Ποια θεάματα μπορούμε να δούμε αυτές τις ημέρες από το σπίτι
Πέθανε γνωστή τραγουδίστρια πέντε χρόνια μετά τη διάγνωση της με άνοια
Ακρόπολη: Αποδίδεται απόψε ο νέος φωτισμός της
Μουσείο Μπενάκη: Μια κρυφή ματιά στον κόσμο των συνταξιούχων γυναικών στα ΚΑΠΗ και τις Λέσχες Φιλίας του Δήμου της Αθήνας
Ο «Γιούγκερμαν» live στις οθόνες μας από το Θέατρο Πορεία
Θερινά σινεμά: Αυτές είναι οι μοναδικές κυκλοφορίες για αυτή την εβδομάδα