Αθήνα

10 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ανοίγει σε πλήρη λειτουργία για το κοινό στις 28 Φεβρουαρίου

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί το σε πλήρη λειτουργία  το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί το σε πλήρη λειτουργία  το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα δεχθεί τους δημοσιογράφους τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ομάδες μαθητών στις 24, 25 και 26 Φεβρουαρίου κατόπιν συνεννόησης και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου θα ανοίξει για το κοινό.

Οπως ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην συζήτηση για τον πολιτισμό που οργάνωσε το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος μέσα στο εργοτάξιο της Πινακοθήκης, ο πρώτος μήνας λειτουργίας θα είναι δοκιμαστικός για να ελεγχθεί ότι όντως τα πάντα λειτουργούν σύμφωνα με το πρόγραμμα σε συνθήκες πλήρους, κανονικής λειτουργίας. Μόλις ολοκληρωθεί αυτός ο δοκιμαστικός μήνας αναμένεται να γίνουν και τα επίσημα εγκαίνια του μουσείου.

Θυμίζουμε ότι τους τελευταίους επτά μήνες έγινε ένας αγώνας δρόμου που έκανε εφικτή την λειτουργία του μουσείου, σύμφωνα με τις οδηγίες και το χρονοδιάγραμμα που έθεσε από την πρώτη στιγμή η Λίνα Μενδώνη. Project manager του έργου είναι ο γενικός γραμματέας σύγχρονου πολιτισμού που κάθε εβδομάδα επισκεπτόταν και το μουσείο για πολύωρες συσκέψεις και παρακολούθηση του έργου επί τόπου. Καθοριστικός ήταν και ο ρόλος της μεταβατικής διεύθυνσης που ολοκλήρωσε το έργο: του αρχιτέκτονα Δημήτρη Αντωνανάκη (διευθυντής) και της ιστορικού Τέχνης, επιμελήτριας και αναπληρώτριας διευθύντριας του Momus Συραγώς Τσιάρα

Send this to a friend