Αθήνα

14 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Απόστολος Γκλέτσος: Είμαι έτοιμος να αποχαιρετήσω τον μάταιο τούτο κόσμο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το σπίτι του Καραγκιόζη «πηγαίνει» στο Μέγαρο Μουσικής- Τρισδιάστατη απεικόνιση του Θεάτρου Σκιών

Το φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής, ένας χώρος 300 τμ. διαμορφώνεται πια στο σπίτι του Καραγκιόζη, με την ιστορία του Θεάτρου Σκιών, να αποτυπώνεται τρισδιάστατα. 

Ο δημοφιλής σκιοπαίκτης των παιδιών, ο Ηλίας Καρελλάς, μάς καλωσορίζει στο σπίτι του Καραγκιόζη που θα στηθεί από 19 Ιανουαρίου στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής.

Με οδηγούς τους εμψυχωτές, οι μικροί και μεγάλοι θεατές ταξιδεύουν στον χωροχρόνο μέσα από μια μοναδική βιωματική εμπειρία!

[the_ad id=”493520″]

Τον Ηλία Καρελλά πλαισιώνουν η Δήμητρα Καχριμανίδη (λαούτο, τραγούδι), η Δήμητρα Κώνστα (εμψύχωση, χειρισμός φιγούρας), ο Χρήστος Σύγγελος (ούτι, νέι, τραγούδι) και ο Νικόλας Τζιβελέκης (εμψύχωση, χειρισμός φιγούρας).

Σε αυτή την πολυδιάστατη εκπαιδευτική παράσταση, θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο σπίτι του Καραγκιόζη, θα ανακαλύψουμε μυστικά κρυμμένα στα βάθη των αιώνων μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, θα δούμε σπάνιες συλλεκτικές φιγούρες του θεάτρου σκιών από όλο τον κόσμο.

Στο τέλος αυτής της υπέροχης διαδρομής ο Ηλίας Καρελλάς στήνει το λευκό πανί του στην αυλή του σπιτιού του Καραγκιόζη και μαζί με όλους τους αγαπημένους ήρωες του θεάτρου σκιών, μάς προσκαλεί να απολαύσουμε την παράσταση «Ο Καραγκιόζης μαέστρος»! Ένα πολυθέαμα με γιγαντοφιγούρες και ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

Τον Ηλία Καρελλά πλαισιώνουν η Δήμητρα Καχριμανίδη (λαούτο, τραγούδι), η Δήμητρα Κώνστα (εμψύχωση, χειρισμός φιγούρας), ο Χρήστος Σύγγελος (ούτι, νέι, τραγούδι) και ο Νικόλας Τζιβελέκης (εμψύχωση, χειρισμός φιγούρας).

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 300 τ.μ. στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής θα στηθεί, τρισδιάστατα, το εσωτερικό του σπιτιού του Καραγκιόζη και η ιστορία του θεάτρου σκιών

Το σπίτι του Καραγκιόζη / Μια μοναδική βιωματική εμπειρία για πρώτη φορά στο Μέγαρο

Στην αυλή του σπιτιού παρουσιάζεται το νέο έργο του Ηλία Καρελλά «Ο Καραγκιόζης μαέστρος»!

Κάθε Σάββατο παραστάσεις για το κοινό (19 Ιανουαρίου–20 Απριλίου)
Παιδική Σκηνή Β΄–Φουαγιέ Ισογείου
Συμπαραγωγή: Θίασος Ηλία Καρελλά–Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Εγκαίνια μουσείων «παγώνουν» λόγω κορωνοϊού – Αυτοί είναι οι έτοιμοι εντυπωσιακοί χώροι (videos)
Εντυπωσιακή ανακάλυψη στην Παιανία: Βρέθηκε επιτύμβιο μνημείο με δυο γυναικείες μορφές
Με αυτή την ταινία σε πανελλαδική online πρεμιέρα ξεκίνησε το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (trailer) – Πώς θα την δούμε
Κιλκίς: Τα μυστικά του «αποκαλύπτει» ο ταφικός τύμβος Μεσιάς στη χώρα της αρχαίας Ευρωπού
Ήδη έτοιμο το νέο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου | Μια γεύση από αυτό που θα δούμε και μια υπενθύμιση όσων σπουδαίων προηγήθηκαν
Φιλ Σπέκτορ: Πέθανε ο εμβληματικός μουσικός παραγωγός του «Be My Baby» – Είχε καταδικαστεί για φόνο