Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Το τσιγγάνικο ποίημα: Μια πολύγλωσση παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής

Το τσιγγάνικο ποίημα είναι μια παράσταση γεμάτη ποίηση και μουσική, βασισμένη στο έργο Τsigan, The Gypsy Poem της αμερικανίδας ποιήτριας, ρόμικης καταγωγής, Cecilia Woloch.

Το τσιγγάνικο ποίημα είναι μια παράσταση γεμάτη ποίηση και μουσική, βασισμένη στο έργο Τsigan, The Gypsy Poem της αμερικανίδας ποιήτριας, ρόμικης καταγωγής, Cecilia Woloch.

Μια σύγχρονη, πανανθρώπινη ελεγεία για τη μοίρα των Τσιγγάνων, ένας στοχασμός πάνω στον έρωτα, την περιπλάνηση, την αγάπη, την ελευθερία, την αιωνιότητα.

Η παράσταση, στην οποία ακούγονται ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και ρομανί, συνοδεύεται από ελληνικούς υπέρτιτλους και ανεβαίνει στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος την Τετάρτη 23, την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στις 20:30.

Νότες, λέξεις και κίνηση παντρεύονται σε ένα μουσικοποιητικό δρώμενο, με βασική ερμηνεύτρια την Αναστασία Πολίτη που έχει τιμηθεί με το βραβείο πρωτοπορίας Σαράν Αλεξαντριάν της Εταιρείας Γάλλων Λογοτεχνών, στην πρώτη επίσημη εμφάνισή της στην Ελλάδα.

Η ίδια υπογράφει επίσης τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία. Την πλαισιώνουν ο κιθαριστής Χρήστος Αδαμόπουλος, το Πολυφωνικό Συγκρότημα Ήπειρος του Βαγγέλη Κώτσου και ο χορογράφος – χορευτής Errik Noūr [Έρρικ Νουρ]. Τα σκηνικά σχεδίασε η Αngela Biancofiore [Άντζελα Μπιάνκοφιορε] και τα κοστούμια η  Olga Karpinsky [Όλγκα Καρπίνσκυ]. Η ακουσματική μουσική είναι του  Philippe Blanchard [Φιλίπ Μπλανσάρ].

Στο Τσιγγάνικο ποίημα, που κυκλοφόρησε το 2002 στις Ηνωμένες Πολιτείες και εκδόθηκε το 2014 στη Γαλλία, η Βολόκ, σε έναν φανταστικό διάλογο με την τσιγγάνα γιαγιά της, αναφέρεται στην καταγωγή της και στην ιστορία των Ρομά από το πρώτο μισό του 20ού αιώνα μέχρι τις μέρες μας.

Στην ομώνυμη παράσταση που παρουσιάζεται τον Νοέμβριο στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, ακούγονται στίχοι της Βολόκ καθώς και ποιήματα του Ματία Εκάρ, ενώ από το ηχητικό σύμπαν του έργου ξεχωρίζει ένα πρελούδιο στη μνήμη του Κωνσταντίνου Γκράχαμ, το γένος Πολίτη (1997 – 2017), πάνω στο τρίγλωσσο βραβευμένο ποίημά του Εvery now and then / De temps en temps / Πότε πότε.

Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος Τετάρτη 23, Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Οκτωβρίου | 20:30

ΣΥΛΛΗΨΗ – ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΕΡΜΗΝΕΙΑ | Αναστασία Πολίτη

ΚΙΘΑΡΑ | Xρήστος Αδαμόπουλος

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ το Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου του Βαγγέλη Κώτσου

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ – ΧΟΡΟΣ | Errik Noūr

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ | Αngela Biancofiore

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ | Olga Karpinsky

ΑΚΟΥΣΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ | Philippe Blanchard

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ | Jennifer Bocquentin, Μαύρα Σαραντοπούλου, Julie Ward, Jack Ward – Burton

Τιμές εισιτηρίων

7 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ) ● 10 € ● 15 €

Eισιτήρια

210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα

Πληροφορίες

210 72 82 333

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://plus.google.com/+MegaronGr

Χορηγοί επικοινωνίας

EΡΤ ● ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103.7 ● ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90.9 ● KOSMOS 93.6 ● AΘΗΝΑ 9.84 ● GALAXY 92 ● CULTURENOW.GR ● NAFTEMPORIKI.GR ● CLICKATLIFE.GR ● ARTANDPRESS.GR ● READER.GR ● DEBOP.GR ● MUSICITY.GR ● METEO.GR

Send this to a friend