
ΣΚΙΤΣΑ
«Επικίνδυνες» χαρακτηρίζει τις ενέργειες του Τούρκου πορέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος του Πανεπιστημίου John Hopkins, Στιβ Χάνκε.
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ, όπως προαναφέρθηκε, απεικονίζει τον Τούρκο πρόεδρο, χαλαρό, να κρατά μια εφημερίδα η οποία στο πρωτοσέλιδό της γράφει τη λέξη «Εξερεύνηση», υπονοώντας τις κινήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Αμερικανός οικονομολόγος αναδημοσιεύει το σκίτσο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter και γράφει στη λεζάντα: «Τα ελληνικά και τα τουρκικά πολεμικά πλοία συγκρούστηκαν στη Μεσόγειο την περασμένη εβδομάδα, ενόσω συνεχίζονται οι προκλήσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή είναι ακόμα μια περίπτωση των επικίνδυνων και τρελών κινήσεων του Ερντογάν».
#Greek and #Turkish warships collided in the #Mediterranean last week as @RTErdogan‘s provocations continue. This is another case of one of RTE’s dangerous mad dashes to nowhere. pic.twitter.com/WjIiybzQ1b
— Prof. Steve Hanke (@steve_hanke) August 25, 2020
Η Άγκυρα «απορρίπτει πλήρως» τις αμερικανικές επικρίσεις για τη συνάντηση Ερντογάν με ηγέτες της Χαμάς
Η Τουρκία «απορρίπτει πλήρως» ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών στην οποία η Ουάσινγκτον εξέφρασε την αντίθεσή της για την πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και δύο ηγετικών στελεχών της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι οι δύο αξιωματούχοι της Χαμάς χαρακτηρίζονται συγκεκριμένα παγκόσμιοι τρομοκράτες και οι ΗΠΑ ζητούν πληροφορίες για τον έναν εξ αυτών σε σχέση με την εμπλοκή σε πολυάριθμες επιθέσεις, αεροπειρατείες, απαγωγές. Πρόσθεσε ότι οι επαφές αυτές του προέδρου Ερντογάν «συμβάλλουν μόνο στην απομόνωση» της Τουρκίας.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε: «Κηρύσσοντας τρομοκράτη τον νόμιμο εκπρόσωπο της Χαμάς, η οποία ανήλθε στην εξουσία κερδίζοντας τις δημοκρατικές εκλογές στη Γάζα και είναι μια σημαντική πραγματικότητα στην περιοχή, δεν συμβάλλει διόλου στις προσπάθειες για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η Τουρκία κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να χρησιμοποιούν την επιρροή τους στην περιοχή αυτή για μια «ισορροπημένη πολιτική» που θα βοηθήσει στην επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης αντί να «εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Ισραήλ».
Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
Ξεκίνησε η κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας-Κύπρου! Δείτε εντυπωσιακά πλάνα (ΒΙΝΤΕΟ)
Τα «μαζεύει» ο Γαβρόγλου για την επίθεση στην Κεραμέως: «Η ανάρτησή μου παρεξηγήθηκε…»
Σχολεία: Δύο μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς
Ροή Ειδήσεων
02/04/2023 | 11:17
«Έπαθα σοκ- Έλεγα όχι»: Η Μαρία Σολωμού περιγράφει τη στιγμή που ο Μάριος Αθανασίου της ζήτησε να χωρίσουν
02/04/2023 | 10:25
Έλλειψη σχεδίου και λάθος οδηγίες καταδίωξης οδήγησαν στο θάνατο δύο αστυνομικών στου Ρέντη, αποφάνθηκε η Δικαιοσύνη
02/04/2023 | 10:01
Τάσος Μπουγάς: «Με φιλάγανε στην πίστα και έτσι σταµάτησα µε τον κορονοϊό να πηγαίνω να εργάζοµαι»
02/04/2023 | 09:49
Διαμαντοπούλου για μετεκλογική συνεργασία κομμάτων με άλλον Πρωθυπουργό: Ιδιαίτερα ευφάνταστο σενάριο
02/04/2023 | 09:18
Γεωργιάδης για Μιθριδάτη στον ΣΥΡΙΖΑ: Διακρίνεται για ομοφοβικές, σεξιστικές, και χυδαίες συμπεριφορές
01/04/2023 | 13:52
Η πληρωμένη απάντηση της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου σε γυναίκα που χαρακτήρισε «παρείσακτο» το παιδί της

31/03/2023 | 07:14
Τέμπη: Το πρώτο τρένο που περνά από το μοιραίο κλειδί της Λάρισας – «Μόλις μπήκαμε στη σήραγγα βουρκώσαμε – Κόψαμε ταχύτητα και χτυπήσαμε τις κόρνες. Τρέμαμε όλοι»
31/03/2023 | 16:02
Twitter: Αποθεώθηκαν Μπουρδούμης – Καπουτζίδης για το παθιασμένο φιλί στην σειρά «Σέρρες»
01/04/2023 | 07:49
Οργισμένη οn air η Αγγελική Νικολούλη: «Όχι τέτοια παιχνιδάκια εδώ στο Τούνελ, αγάπη μου»

02/04/2023 | 08:03
Μαζί με την Μαρέβα ο Μητσοτάκης συνάντησε τους γονείς της Τοπαλούδη: Τι τους υποσχέθηκε
31/03/2023 | 14:26
Χανιά: Οργή γονέων για καθηγητή που ασελγούσε σε μαθήτριες- 36 χρόνια φυλακή αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος στα μπαρ
01/04/2023 | 14:33