• Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου
  • 05:52

Αθήνα

7 oC

αραιές νεφώσεις

Ο Τσουκάτος μεταμφιεσμένος παρακολουθεί το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ! (Φώτο)

Νίκος ΖαχαριάδηςΓράφει ο Νίκος Ζαχαριάδης στο protagon.gr

Η μόνη περίπτωση να μην πρόκειται για τον «στρατηγό» της κυβέρνησης Σημίτη είναι να έχει δίδυμη αδερφή. Πράγμα που δεν ισχύει. Οπότε το πιθανότερο είναι ο Θόδωρος Τσουκάτος να φόρεσε μια περούκα και να κάθισε στα σκαλάκια του Tae Kwon Do ελπίζοντας να μην τον αναγνωρίσουν. Τουλάχιστον αυτοί που δεν πρέπει.

Και η προσπάθεια του θα στέφονταν με επιτυχία αν ένας φωτορεπόρτερ δεν απαθανάτιζε μερικούς τυχαίους θεατές στα σκαλάκια του γηπέδου να παρακολουθούν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και να χειροκροτούν. Και αν στη συνέχεια κάποιος που παρατηρούσε τις φωτογραφίες δεν διαισθάνονταν ότι αυτή η κυρία με την σγουρή, μαύρη περούκα του κάποιον του θυμίζει.

Ε, η συνέχεια ήταν προφανής. Ενα γρήγορο face search στο κατάλληλο πρόγραμμα υπολογιστών έδωσε την απάντηση πέραν πάσης αμφιβολίας. Η κυρία στα σκαλάκια δεν ήταν άλλος από τον «στρατηγό» του Κώστα Σημίτη, Θόδωρο Τσουκάτο!

Τι ζητούσε εκεί λοιπόν ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με την κυβέρνηση της περιόδου 1996 – 2004. Μια κυβέρνηση δηλαδή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χάνει την ευκαιρία να την κατηγορήσει ως απαρχή όλων των κακών; Προσπαθούσε να ζήσει την γνώριμη αγαπημένη του Πασοκική ατμόσφαιρα και να δει τους παλιούς του συντρόφους ινγκόγκνιτο;

Ή μήπως υπάρχει κάποια μυστική συμφωνία συνεργασίας στην επόμενη κυβέρνηση που δεν μπορεί ακόμα να ανακοινωθεί, οπότε η μεταμφίεση κρίθηκε απαραίτητη για να μην τον αναγνωρίσουν και απειλήσει πάλι ο Πάνος Καμμένος με παραίτηση;

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)