• Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου
  • 06:46

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Το πόσο μπροστά είμαστε δεν το ξέρω

Το πόσο μπροστά ως κοινωνία μπορεί να είμαστε δεν το ξέρω, σε σχέση με άλλες χώρες ευρωπαϊκές ή όχι. Σίγουρα όμως το ξέρουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την αναδοχή σε ομόφυλες οικογένειες. Προσέξτε αναδοχή και όχι υιοθεσία που είναι διαφορετικό κομμάτι.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Οι βουλευτές λοιπόν που αντιδρούν, έχουν καταλάβει από τον κοινωνικό τους περίγυρο και την κοινωνική τους καταβολή, πως ο κόσμος δεν είναι ακόμη έτοιμος να δεχθεί σε ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να γίνονται ανάδοχοι γονείς και να παίρνουν υπό την προστασία τους παιδιά από ιδρύματα που ναι είναι αλήθεια πολλές φορές δεν ζούνε με τους καλύτερους όρους.

Την επιφύλαξη αυτή εκφράζουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και πραγματικά δεν ξέρω τι ώθησε τα αρμόδια υπουργεία να δείξουν τόσο μεγάλη σπουδή για ένα θέμα που δεν ήταν και πρώτης ανάγκης. Τόσο μεγάλα και ανοικτά θέματα έχουμε ως χώρα, αυτό θα λύσουμε και αυτό έχουμε ως προτεραιότητα;

Κοινωνίες άλλων χωρών που δεν αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση ή δεν έχουν παρόμοια προβλήματα με τα δικά μας ως χώρα και το θέμα της αναδοχής το αντιμετωπίζουν διαφορετικά ούτε πρόχειρα ούτε αποστεωμένα από την κοινωνία. Δεν είναι καν στις προτεραιότητές τους και λύνουν διαφορετικά τέτοιου είδους ζητήματα.  Εμείς εδώ είναι σαν να βιαζόμαστε , σαν να θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε ώριμη κοινωνία, σαν να θέλουμε να κρύψουμε αυτό που είμαστε: Ότι δεν είμαστε έτοιμοι και πρέπει να το παραδεχτούμε όλοι μας, να ξεφύγουμε από τα ταμπού που έχουμε.

Send this to a friend