Αθήνα

12 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Το Σύνταγμα που θέλει να ξεχάσει ο Κιμούλης! Όταν μια χώρα παραμυθιάζοταν από δεκάρικους και κόκκινα μαντήλια

Το Σύνταγμα που θέλει να ξεχάσει ο Κιμούλης! Όταν μια χώρα παραμυθιάζοταν από δεκάρικους και κόκκινα μαντήλια

δεκάρικος : στομφώδη, σοβαροφανή αγόρευση γεμάτη κενολογίες

Δεν πρέπει να έχουν υπάρξει ξανά τόσοι πολλοί δεκάρικοι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Εκείνη την εβδομάδα του προπέρσινου Ιουλίου.

Ήταν η εβδομάδα που μια ολόκληρη χώρα βίωνε τον οργασμό της αυταπάτης.

Γράφει ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου

Ο πνευματικός κόσμος της χώρας, με ελάχιστες εξαιρέσεις, εξεγερμένος στις... φαβέλες του Κολωνακίου έλεγε και αυτός το μεγάλο ΟΧΙ .

Το νέο μέλος της επιτροπής - παρεούλας που θα εκπονήσει τις προτάσεις για την συνταγματική αναθεώρηση ήταν το βράδυ της 3ης Ιουλίου 2015 ο εκφραστής-εκφωνητής αυτής της συλλογικής φαντασίωσης.

Ο Γιώργος Κιμούλης ανέλαβε το ιστορικό ρόλο να προλογίσει τον Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν ανέβει στην εξέδρα της συγκέντρωσης του ΟΧΙ στο Σύνταγμα.

Μάλλον αυτή είναι και η μοναδική σχέση που έχει με την λέξη Σύνταγμα , οτι μίλησε το βράδυ εκείνο στο Σύνταγμα. Προφανώς, αρκεί για να γίνει μέλος της επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Ίσως βέβαια να είναι και οτι μάλλον θέλουν να ξεχάσουν το Σύνταγμα εκείνης της βραδιάς.

Εκείνες τις ημέρες ο Κιμούλης γυρνούσε τα κανάλια με το γνωστό του ύφος τύπου οτι έχει βρει μια πολύ έξυπνη ατάκα που καθηλώνει τους πάντες!

Όταν τον ρωτούσαν ποια είναι η διαφωνία με τους δανειστές απαντούσε : “Οι Ευρωπαίοι διαφωνούν με πέντε λέξεις ! Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός της Ελλάδος”! "Γουάου" που έλεγε και ο Γιανης εκείνη την περίοδο.

Μόλις τελείωνε την φράση έπαιρνε μια έκφραση ανείπωτης ξερολοαλαζονείας θεωρώντας οτι “τα χε πει όλα” και οτι όλοι γύρω του θα έλεγαν “μεγαλεεε τι είπες τώρα”.

Αυτό ήταν τελικά και το μότο του δεκάρικου που εκφώνησε εκείνο του βράδυ του Ιουλίου.

Μόνο που τώρα εκ των υστέρων βλέποντας πλάνα από εκείνη την συγκέντρωση, καταλαβαίνουμε όλοι τι είχε προηγηθεί στο Μαξίμου και οτι ο Τσίπρας είχε αποφασίσει να γίνει κάτι άλλο στη ζωή του. Όταν άκουγε τον Κιμούλη ήδη ξεροκατάπινε...

Ο Κιμούλης το καλοκαίρι που πέρασε γυρνούσε την Ελλάδα με τον Πλούτο, μια συριζαική προπαγανδιστική διασκευή του γνωστού έργου που θα έκανε τον Αριστοφάνη να ζητήσει από τον Σωκράτη να πιουν παρεούλα το κώνειο.

Σε μια στιγμή στη μέση του έργου, ο Κιμούλης διακόπτει την παράσταση και βγάζει κανονική πολιτική ομιλία!

Με στυλ ξερολίασης, απόλυτης αλήθειας και με κούνημα δαχτύλου στο κοινό που ο Λαζόπουλος θα του έκανε παρατήρηση οτι “Γιώργο, νταξ, το παρατραβάς αδελφέ”!

Ένας ακόμη δεκάρικος, μόνο που από το καλοκαίρι του 2015 έχει μεσολαβήσει η κατάρρευση της υπαρκτής μπαρουφολογίας του ΣΥΡΙΖΑ και των μύθων που την συνόδευαν.

Η χυδαιότητα έχει να κάνει με ένα κλείσιμο του ματιού στο αριστερό κοινό που ακούει την ομιλιάρα.

Αφού λοιπόν ρίχνει όλο τον δεκάρικο στο εμβρόντητο κοινό, αρχίζει το τραγούδι.

Μη τα πολυλογώ, οι στίχοι του τραγουδιού ήταν στο στυλ οτι “νταξ ρε παιδί μου γίνανε μαλακίες” αλλά - κατέληγε ο τελευταίος ποιητικός στίχος - “μας ενώνουν πάντα οι παλιοί μας όρκοι”.

Εκεί ο Κιμούλης με το που τελείωνε το στίχο, στην δραματική μουσικοπολιτική κορύφωση, έβγαζε με σημειολογικό νόημα και στυλ που τσάκιζε τον καπιταλισμό και τη συντηρητική Ευρώπη ένα κόκκινο μαντήλι που το έδινε - νταξ μιλάμε τώρα για ΤΗΝ έμπνευση – στα νέα παιδιά που τον ακούγαν τόση ώρα, φυσικά άφωνα και χωρίς διακοπές! Γιατί κανείς δεν διακόπτει τον δεκάρικο του Γιώργου του Κιμούλη!

Το μήνυμα απλό και χυδαίο.

Δεν έχει σημασία αν έχεις πατήσει τους όρκους σου, αν έχεις εξαπατήσει τον λαό, αν ξεφτίλισες 60 χρόνια αγώνων...

Αρκεί να επικαλείσαι οτι ώρα γουστάρεις τους όρκους, να λές οτι εκφράζεις τον λαό την ώρα που τον σκίζεις και βέβαια αρκεί να έχεις ένα κόκκινο μαντήλι...

Για να σκουπίζεις τα δάκρυα την ώρα που καθαρίζεις με κυνισμό, σαν κρεμμύδι, την Αριστερά!

Σημασία έχει να μην πέσεις από την εξουσία, οτιδηποτε και να εκφράζει μέσα από αυτήν. 

ΥΓ. Ας θυμηθούμε, όλοι ενωμένοι, δυο ιστορικά βίντεο . Παρακαλείσθε να προμηθευτείτε όμως ένα κόκκινο μαντήλι σαν αυτό του Γιώργου του Κιμούλη. Δείτε με τι πάθος έλεγε  οτι "Όχι, δεν θα μας ρίξουν, οτι και να κάνουν". Τελικά, εννοουσε ¨Οχι δεν θα πέσουμε, οτι και να κανουμε"

Send this to a friend