• Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου
  • 14:56

Αθήνα

16 oC

σποραδικές νεφώσεις

Χέρι χέρι με τον Πολύδωρα, τώρα

Χέρι χέρι με τον Πολύδωρα, τώρα

Όπου εκφράζουν χέρι – χέρι από κοινού αριστεροί και ακροδεξιοί τις … δυναμικές (και εκδικητικές) τους πολιτικές, στο όνομα της Δημοκρατίας, του λαού και του Έθνους, κινδυνεύουν άμεσα οι Δημοκρατίες, οι λαοί και τα Έθνη. Έτσι είναι!

xatzi_aliki-150x150

Γράφει η Αλίκη Χατζή

Η εξαμβλωματική συμμαχία Τσίπρα με τους εθνικολαϊκιστές που εξακολουθεί να περνά «αμάσητη» από το ελληνικό «επαναστατικό» κίνημα της Αριστεράς (φανταστείτε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, για παράδειγμα, που θα στηριζόταν στον Καμμένο και τους θαυμαστές της Χρυσής Αυγής - τι πανηγύρι θα ξεσήκωνε από τους έχοντες και κατέχοντας το ηθικό πλεονέκτημα…) φαίνεται πώς περνά σε μια νέα φάση όπου οι ΑΝΕΛ δείχνουν να παίρνουν πάνω τους το κυβερνητικό παιχνίδι και οι ριζοσπάστες του ΣΥΡΙΖΑ να καταχειροκροτούν από τα έδρανα της Βουλής την αντίσταση που προβάλλει ο Καμμένος, υπερασπιζόμενος τις απίστευτες επιλογές της κυβέρνησης, όπως την τελευταία του Βύρωνα Πολύδωρα.

Πέρα από το ότι η αντιστροφή και κακοποίηση της πραγματικότητας οδηγεί την πολιτική ζωή σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια, είναι προφανές ότι αυτό το δύσκολο για την κυβέρνηση διάστημα το διαχειρίζεται πλέον ο Τσίπρας αποκλειστικά με τον Καμμένο, ο οποίος προκλητικά μεν πανεύκολα δε, επιβάλλει την πολιτική του.

Βέβαια, δεν χρειαζόταν ο κύριος Καμμένος να αναλάβει την διαχείριση της εξουσίας για να έχουμε μια ακροδεξιά πολιτική από μια κυβέρνηση που σπεύδει να κάνει τα πάντα προκειμένου να κρατηθεί απεγνωσμένα στην εξουσία παραχωρώντας τη χώρα πρόθυμα, άνευ όρων και ορίων, για τα επόμενα 100 χρόνια στις διαθέσεις του …. «διεθνούς ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου» , όπως λένε οι Συριζαίοι σύντροφοι της Κουμουνδούρου.

Send this to a friend