• Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου
  • 13:16

Αθήνα

15 oC

σποραδικές νεφώσεις

Επί Τσίπρα, τα 'χουμε δει όλα!

Επί Τσίπρα, τα 'χουμε δει όλα!

Στον απόηχο του ανασχηματισμού πτωχεύουν επιχειρήσεις με ότι τραγικό συνεπακόλουθο έχει αυτό, αυτοκτονούν επιχειρηματίες (ναι, γίνεται και επί Τσίπρα αυτό), τινάζεται η αγορά στον αέρα ασφυκτιώντας λόγω capital controls που –θυμίζουμε– τη βραδιά που επιβλήθηκαν ο κ. Παππάς με πρωτοφανή για την μεταπολιτευτική ιστορία μας κυνισμό, ανακοίνωνε πανηγυρικά ότι ξημερώνει μια καινούργια μέρα για την Ελλάδα!

xatzi-150x150Γράφει η Αλίκη Χατζή

Ταυτόχρονα, ξεκινά η διαπραγμάτευση με τους δανειστές για τα εργασιακά, η οποία θα δημιουργήσει αναταραχή στην κοινωνία και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και αντικειμενικές δυσκολίες επικοινωνιακής διαχείρισης στην κυβέρνηση, καθώς αναμένονται «αυθεντικές» αντιδράσεις από το κόμμα και τους συνδικαλιστές.

Το επικοινωνιακό πρόβλημα θα λύσει η τοποθέτηση της νεαρής κ. Αχτσιόγλου στην θέση του μισητού κ. Κατρούγκαλου - απλά επισημαίνουμε εδώ, ότι το θέμα της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων ανοίγει την στιγμή που ξεκινούν ευρείες αναδιαρθρώσεις και εκκαθαρίσεις επιχειρήσεων από τις τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια.

Μέσα σε όλα αυτά, παραμένει και ο ηχηρός απόηχος της πρωθυπουργικής απόφασης να κάνει τον Καμμένο διαχειριστή αυτού του δύσκολου για την κυβέρνηση διαστήματος κατά τον επισημότερο τρόπο:

Με την απόλυση του Φίλη από την θέση του Υπουργού Παιδείας και την ενίσχυση των δυνάμεων των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε επίσης την ενίσχυση του Παππά, ο οποίος πλέον γίνεται υπερυπουργός: Θα έχει την αρμοδιότητα των ΜΜΕ, την Ψηφιακή Πολιτική, αλλά και τις τηλεπικοινωνίες, συνεπώς θα έχει άμεση σχέση με την αγορά και με διευρυμένες δυνατότητες παρέμβασης, ενώ θα συνεχίσει να συνδιαμορφώνει την πολιτική του Μαξίμου.

Πρόκειται για μια κυβέρνηση με την οποία τα έχουμε δει όλα, μα όλα: για την ακρίβεια, μας τύφλωσε κι από (ακρο)-αριστερά και από (ακρο)-δεξιά!

Send this to a friend