Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Οι 17ρηδες, οι πιο απαιτητικοί ψηφοφόροι

Είναι πασιφανής η προσπάθεια των κομμάτων να «περικυκλώσουν» τους 17ρηδες-20ρηδες που θα προσέλθουν για πρώτη φορά στην κάλπη.

Είναι πασιφανής η προσπάθεια των κομμάτων να «περικυκλώσουν» τους 17ρηδες-20ρηδες που θα προσέλθουν για πρώτη φορά στην κάλπη.

ΓΡΑΦΕΙ Η Φώφη Γιωτάκη

Τους βομβαρδίζουν καθημερινά με μηνύματα, φιλοδοξώντας ότι θα τους πείσουν με το νεανικό αμπαλάζ  της στοχευμένης προεκλογικής καμπάνιας. Επιχειρούν να τους εξηγήσουν με λίγα λόγια και σε εξαιρετικά βραχύ διάστημα, γιατί το δικό τους πρόγραμμα είναι πιο κοντά στα θέλω τους.

Ουδείς βέβαια μπορεί να ψέξει τα κόμματα για την προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τα εκλογικό κοινό των νεότερων γενιών και δη των 17ρηδων. Μπορεί, όμως να τους ψέξει, για το ότι η προσέγγιση των νέων τους μη προεκλογικούς μήνες γίνεται με χαλαρούς ρυθμούς και όχι με μηνύματα που αντέχουν στο χρόνο.

Που προέρχονται από ένα καλά μελετημένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που γιγαντώθηκαν μέσα στην κρίση και απασχολούν τη νεολαία στα πρώτα βήματά τους. Οι σπουδές, η έξοδος στην αγορά εργασίας, η ανεργία, η αναζήτηση ευκαιριών στο εξωτερικό και η ελπίδα επιστροφής σε ένα σταθερό και ασφαλές κοινωνικό περιβάλλον.

Ναι, να βομβαρδίσουν με μηνύματα τους νέους να προσέλθουν να ψηφίσουν -είναι υποχρέωση του κάθε πολιτικού- αλλά να μην τους ξεχάσουν την επομένη. Και ας θυμούνται ότι οι σημερινή γενιά των 17ρηδων που βίωσε την κρίση είναι από τις πιο απαιτητικές…

Send this to a friend