• Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου
  • 20:38

Αθήνα

4 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αφού το βρίζουν τότε γιατί το θέλουν;

Μια απορία έχω. Εκείνοι που βρίζουν το Κίνημα Αλλαγής ή το ΠΑΣΟΚ, γιατί θέλουν να κάνουν χωριό μαζί του και να συνεργαστούν; 

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Γιατί ενώ από την μία ακούμε και από τον πρωθυπουργό και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το κακό ΠΑΣΟΚ , και το Κίνημα Αλλαγής,  από την άλλη φλερτάρουν πολιτικά μαζί του ζητώντας στην ουσία, μόνο την ψήφο του και όχι την ψυχή του.

Πρόσφατα δια στόματος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη όταν απεύθυνε  προς τα μέλη του συνεδρίου χαιρετισμό εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, το άνοιγμα που επιχείρησε προς την Φώφη Γεννηματά ήταν ασφαλώς σε συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα που θέλει να ξεφύγει πολιτικά και ιδεολογικά από το κόμμα του 3% και να γίνει ηγέτης της κεντροαριστεράς.

Λίγη ώρα μετά, η Φώφη Γεννηματά ως επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής  δέχθηκε άλλη μια ισχυρή δόση φλέρτ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που και ο ίδιος επιθυμεί να συνεργαστεί με την κεντροαριστερά την επομένη των εκλογών για να σχηματίσει κυβέρνηση μαζί της.  Από το ίδιο βήμα, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας  ήταν ένα βήμα παραπάνω από ότι την προηγούμενη φορά όταν επανέλαβε το ίδιο αίτημα από τον ίδιο χώρο.

Αμφότεροι λοιπόν και οι δύο πολιτικές δυνάμεις, εκ διαμέτρου αντίθετες, θέλουν να συνεργαστούν με το κέντρο που εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής.

Πολύ ωραία είναι αυτά. Ωστόσο όμως για να προχωρήσει κάτι τέτοιο, χρειάζεται πρώτα και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία να συνεννοηθούν  τι από τα δύο θέλουν: Να υβρίζουν πολιτικά το κίνημα Αλλαγής, ή να προσπαθούν να βρούνε κοινό τόπο συνεννόησης. Και για να γίνει αυτό, δεν πρέπει πρώτα  ο ΣΥΡΙΖΑ και  η ΝΔ να εγκαταλείψουν την παρούσα πολιτική που εφαρμόζουν και να αλλάξουν την ρητορική τους ;

Δεν πρέπει και μεταξύ τους τα δύο αυτά κόμματα να εγκαταλείψουν τα πολιτικά χαρακώματα την πόλωση και τη σύγκρουση αν πραγματικά θέλουν να συμβάλουν για το αύριο της Ελλάδας;  Αν όλα αυτά αλλάξουν και αν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αφήσουν την αδιέξοδη πολιτική τους, τότε ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Send this to a friend