Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Άγγελος-εξάγγελος, μια εβδομάδα σιωπής…

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος μετράει τις μέρες μετά την ταπεινωτική ήττα από την Αρμενία και τη «νύχτα των μαχαιριών», με τις αποφάσεις σε ένα τόσο σοβαρό θέμα να «σέρνονται».

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος μετράει τις μέρες μετά την ταπεινωτική ήττα από την Αρμενία και τη «νύχτα των μαχαιριών», με τις αποφάσεις σε ένα τόσο σοβαρό θέμα να «σέρνονται».

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος

Από εκείνο το εφιαλτικό βράδι της ντροπιαστικής ήττας από την Αρμενία στο Ολυμπιακό Στάδιο, «νύχτα των μαχαιριών» όπως θα μείνει στην ιστορία, συμπληρώνεται μία εβδομάδα, μια ολόκληρη εβδομάδα.

Και μέσα σ’ αυτή, ακούσαμε δηλώσεις που έδειχναν ξεκάθαρα τον τεράστιο διχασμό που υπάρχει στον κόλπους της Εθνικής ομάδας.

Διχασμό; Βεβαίως! Όταν ποδοσφαιριστές (Παπασταθόπουλος και Μανωλάς) ενημερώνουν τον πρόεδρο της ΕΠΟ ότι δεν θα ξαναπαίξουν στην ομάδα αν μείνει προπονητής ο Άγγελος Αναστασιάδης, διχασμός είναι!

Όταν ο ίδιος ο προπονητής απαντά ότι αν «ο κύριος Παπασταθόπουλος δεν πιστεύει στην πρόκριση δεν έχει πια θέση στην ομάδα», διχασμός είναι.

Όταν ποδοσφαιριστές διαρρέουν τη δυσαρέσκειά τους για τις μεθόδους αλλά και τις επιλογές του προπονητή, διχασμός είναι.

Κι όταν όλοι ξέρουν ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας», ποιος αμφιβάλει πλέον ότι δεν πάει η κατάσταση;

Ο Σαίξπηρ θα αναρωτιόταν:

«Να μείνει ή να μη μείνει;»

Γιατί το θέμα είναι ΚΑΙ αυτό. Σχεδόν μια εβδομάδα μετά δεν έχει κουνηθεί φύλλο, σαν να μην έγινε ποτέ τίποτα! Σαν να είναι όλα καλά! Σαν να νικήσαμε και να φύγαμε για καλοκαιρινές διακοπές.

Με εξαίρεση μια τοποθέτηση του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ Νίκου Βακάλη που ζήτησε συγγνώμη για την επιλογή Αναστασιάδη αφού «Πίστευα μέχρι και πριν τα 2 παιχνίδια ότι είναι ο μοναδικός που θα μπορούσε να αναστήσει την ομάδα σ’ αυτή την χρονική περίοδο. Αλλά δεν μπορεί να έχουν όλοι οι υπόλοιποι άδικο κ εγώ όχι. Και κρινόμαστε όλοι από το αποτέλεσμα», δεν υπήρξε η παραμικρή τοποθέτηση!

Και για να είμαστε πιο σαφείς, όλοι περίμεναν μια δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας, του Ευάγγελου Γραμμένου. Εκείνος έχει την ευθύνη.

Τι να περιμένει άραγε; Τη συγκέντρωση απόψεων ώστε να τις ζυγίσει και μετά να αποφασίσει;

Γιατί αν και εφόσον έχουν αποφασιστεί αλλαγές, αυτές πρέπει να επισπευσθούν, καθώς το επόμενο παιχνίδι είναι στις 5 Σεπτεμβρίου στη Φινλανδία και ήδη βρισκόμαστε στο καλοκαίρι.

Αν πάλι η κατάσταση μείνει ως έχει, οπότε στην περίπτωση αυτή δεν θα ξαναδούμε κάποιους διεθνείς μετά την ανοιχτή κόντρα με τον προπονητή, πάλι πρέπει να υπάρξει τοποθέτηση. Επίσημη, όχι με διαρροές.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να κλείσει -με τον όποιο τρόπο- αυτό το θέμα που δεν τιμά την εθνική ομάδα και το ποδόσφαιρό μας.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης, που ενημέρωσε τους αρμοδίους ότι δεν θέλει να παραμείνει στο πόστο του στην Εθνική Ελπίδων, θεώρησε άστοχη την τοποθέτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

«Αυτό που με προβλημάτισε είναι τα όσα ακολούθησαν μετά την ήττα από την Αρμενία. Καλά έκανε αρχικά ο Παπασταθόπουλος που μίλησε ως αρχηγός, αλλά δεν ήταν σωστό να πει ότι δεν υπάρχουν ελπίδες για πρόκριση. Δεν μπορείς να πετάς λευκή πετσέτα. Μπορείς να πεις τη γνώμη σου στους υπεύθυνους, αλλά όχι να το πεις δημόσια. Ήταν άστοχο αυτό που έκανε, ειδικά από τη στιγμή που υπήρχαν εσωτερικά προβλήματα».

Ο Σωκράτης με το ξεχωριστό ειδικό βάρος πήρε την ευθύνη και μίλησε, θεωρώντας ότι όφειλε να το κάνει για να λυθεί το πρόβλημα.

Το θέμα όμως είναι να μιλήσουν και οι αρμόδιοι, να αποφασίσουν δηλαδή, ώστε να μη σέρνεται ένα πρόβλημα που όλοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχει.

Send this to a friend