Αθήνα

25 oC

σποραδικές νεφώσεις

Άγριοι καυγάδες περιμένοντας την ήττα

Για πρώτη φορά από το 2015, σε συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν τόσο έντονες συγκρούσεις και διαφωνίες μεταξύ των βουλευτών, σε σημείο που ανάγκασαν τον κ. Τσίπρα να παρέμβει λέγοντας πως δεν πρέπει τώρα στο τέλος «να  δώσουμε πάτημα να μιλήσουν ορισμένοι για ήττα».

Για πρώτη φορά από το 2015, σε συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν τόσο έντονες συγκρούσεις και διαφωνίες μεταξύ των βουλευτών, σε σημείο που ανάγκασαν τον κ. Τσίπρα να παρέμβει λέγοντας πως δεν πρέπει τώρα στο τέλος «να  δώσουμε πάτημα να μιλήσουν ορισμένοι για ήττα».

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Η παραδοχή της επερχόμενης ήττας, της αδυναμίας του κόμματος να ανακάμψει και της αποτυχίας όλων των πολιτικών που εφαρμόστηκαν το τελευταίο εξάμηνο, έχουν δημιουργήσει συνθήκες πανικού για τους βουλευτές που γνωρίζουν πια πως οι μισοί, δεν θα βρίσκονται στην επόμενη Βουλή.

Αυτή η διαπίστωση άνοιξε τον «ασκό του αιόλου» και ο ένας άρχισε ανεξέλεγκτα να επιτίθεται στον άλλο, στο πλαίσιο, ενός «αλληλοφαγώματος» και προσωπικής προβολής στο στενό «συριζαικό» ακροατήριο.

Κανείς, όμως, δεν αναφέρθηκε σε  ευθύνες της ηγεσίας, που οδήγησαν τον πανίσχυρο ΣΥΡΙΖΑ και την πιο «σκληρόπετση» κοινοβουλευτική ομάδα, σ΄ αυτή τη νευρική κρίση η οποία θα ενταθεί.

Δεν μίλησαν  για τις ευθύνες Τσίπρα, στη διαχείριση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων, που απομόνωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ από την κοινωνία και έφεραν σε δύσκολη θέση τους βορειοελλαδίτες βουλευτές του. Ούτε στην πορεία της οικονομίας και στη φθίνουσα πορεία της ανάπτυξης και ασφαλώς δεν τόλμησαν να θίξουν την πρωθυπουργική κάλυψη στη συμπεριφορά Πολάκη που προκαλεί αρνητικά ανακλαστικά στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Αν εξαιρέσει κανείς αναφορά του κ. Κοντονή στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, το περιεχόμενο των προτάσεων της Νομοπαρασκευαστικής  επιτροπής που έχει προκαλέσει σάλο στην κοινωνία, δεν άγγιξε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ασχολήθηκαν με τη μείωση των ποινών  σε υποθέσεις όπως της  «Χρυσής Αυγής» , της εκατόμβης νεκρών στο Μάτι, της Μάνδρας και των κουκουλοφόρων των Εξαρχείων που κουβαλούν «μολότοφ» στην πλάτη.

Αντίθετα σχολίασαν τις τηλεοπτικές εμφανίσεις της κας Μεγαλοοικονόμου, που αρέσκεται να παρουσιάζεται με κουραμπιέδες και ζαρζαβατικά στα τηλεοπτικά πάνελ, με τα δικαστικά προβλήματα του Πολάκη και με εσωκομματικά μαχαιρώματα, στη λογική «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Η εικόνα στην Κ.Ο.  δείχνει, πως οι βουλευτές δεν πιστεύουν τις «μυστικές δημοσκοπήσεις», που επικαλείται το Μέγαρο Μαξίμου, ούτε τα λόγια αισιοδοξίας του κ. Τσίπρα. Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει την επερχόμενη ήττα και η φράση του πρωθυπουργού, ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πιεί μέχρι τέλους το πικρό ποτήρι, την μια ήττα μετά την άλλη, μοιάζει προφητική, αλλά για τον εαυτό του.

Send this to a friend