Αθήνα

12 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Η αλήθεια για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

Η αλήθεια για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

Δεν θα γίνουν περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, διαβεβαιώνει για μία ακόμη φορά ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος όμως αρχίζει και τα βρίσκει «μπαστούνια» στις συζητήσεις για τα εργασιακά - όπως ο ίδιος παραδέχθηκε.

Δεν θα γίνουν; Κι όμως, το φως της δημοσιότητας βλέπουν σενάρια για μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Κάτι που σημαίνει ότι σ' αυτήν την περίπτωση θα χάσουν από 500 έως 1.000 ευρώ ετησίως, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένο φόρο.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να επισημανθεί ότι το αφορολόγητο είχε κατέβει στα 5.000 ευρώ μετά το πρώτο Μνημόνιο και στη συνέχεια ανέβηκε στα 9.500 ευρώ, για να τροποποιηθεί όπως ακριβώς είναι σήμερα, με κλιμάκωση ανάλογα με τα τέκνα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά είχαν δεσμευτεί για αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ...

Αυτά για να γίνονται οι απαραίτητες συγκρίσεις. Και να βγαίνουν τα σωστά συμπεράσματα. Εσείς, επιμένετε ακόμη ότι δεν θα γίνουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις; Και ότι οι συνταξιούχοι - όπως έχει πει ο «κομμουνιστής» υπουργός - θα πάρουν αυξήσεις;

Με τις υγείες μας λοιπόν...

Send this to a friend