Αθήνα

7 oC

αραιές νεφώσεις

Άλλο παπάς κι άλλο… παπατζής!

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος, με αφορμή τις ασυναρτησίες του μητροπολίτη Μόρφου γράφει για τους ρασοφόρους που σπέρνουν μίσος και χολή προκαλώντας τον κόσμο.

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος, με αφορμή τις ασυναρτησίες του μητροπολίτη Μόρφου γράφει για τους ρασοφόρους που σπέρνουν μίσος και χολή προκαλώντας τον κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος

Για να το ξεκαθαρίσουμε ευθύς εξαρχής: άλλο παπάς κι άλλο… παπατζής!

Υπάρχουν όμως παπατζήδες μέσα στους παπάδες; Γιατί το «εδώ παπάς εκεί παπάς» σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Εδώ υπάρχουν παπάδες άγιοι που αγαπούν και συντρέχουν τον κόσμο και τα παιδιά, εκεί υπάρχουν παπάδες που μισούν τον ίδιο τον άνθρωπο και κάνουν τα πάντα για να τον ισοπεδώσουν!

«Αν δεν αγαπήσεις τον άνθρωπο πώς θα αγαπήσεις τον Θεό;» μου έλεγε τις προάλλες ένας ηγούμενος μοναστηριού στα Μετέωρα, που θα… έπεφτε από τα βράχια αν άκουγε τα λεγόμενα του μητροπολίτη Μόρφου, Νεόφυτου.

Τι είπε αυτός ο απίθανος ιερωμένος μέσα από τα χρυσοποίκιλτα άμφιά του; Ότι αν μια γυναίκα κάνει πρωκτικό σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα γεννήσει σίγουρα… gay, ο οποίος μάλιστα θα μυρίζει άσχημα! Επί λέξει!

«Έχω ένα παράδειγμα. Πήγε ένας ομοφυλόφιλος σε ένα άνθρωπο του Θεού και, όπως πέρασε από δίπλα του, ο μοναχός του είπε. ‘"Ε, νεαρέ, έλα να σου πω. Σταμάτα αυτό που κάνεις. Θα κολλήσεις καμιά αρρώστια. Πηγαίνεις με διάφορους και κάνεις κάποια πράγματα". Ο νεαρός τον ρώτησε πώς το κατάλαβε. "Όπως πέρασες, βρομούσες. Έβγαινε μια μπόχα, έχεις συγκεκριμένη μυρωδιά που την γνωρίζω" του είπε ο μοναχός»

Κανείς δεν σταυροκοπήθηκε γιατί όλοι είχαν μείνει αγάλματα, καθώς ο μητροπολίτης έβαλε και επίλογο:

«Με την προσευχή ο συγκεκριμένος ομοφυλόφιλος θεραπεύτηκε! Δεν σας λέω παραμύθια, αυτοί είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας»

Αν εμφανιζόταν μπροστά του ο Χριστός –δίχως χρυσοποίκιλτα άμφια και διαμαντένιους σταυρούς- θα του έσκιζε τα ράσα και θα τον χαστούκιζε! Κι αμέσως μετά θα τον έδιωχνε για πάντα από την εκκλησία.

Ο συγκεκριμένος ιεράρχης, με ρητορική μίσους, θεωρεί ότι δεν βρωμάνε μόνο οι ομοφυλόφιλοι αλλά και οι εχθροί της πατρίδας και γι’ αυτό τρέχουν να τον βρουν υπουργοί για να τον συμβουλευτούν τι πρέπει να κάνουν!

«Για να ξέρουν οι κυβερνώντες πως βλέπουν οι Άγιοι άνθρωποι τα μέλλοντα συμβαίνει και κατά την πίστη τους να πράξουν γιατί αν δεν πράξουν θα τους καθαιρέσει ο Θεός και θα βάλει άλλους στη θέση τους»!

Αυτός ο απίθανος ρασοφόρος έμπλεξε στη ρητορική του και τη… γιόγκα, πιστοποιώντας ότι είναι του διαβόλου!

«Ρώτησα μια δασκάλα γιόγκα πώς καταλαβαίνει αν η πρόοδος που αισθάνεται μέσω της γιόγκα προέρχεται από τον δαίμονα ή από τον Θεό. Η ίδια μού αποκάλυψε πως δεν γνωρίζει. Πράγμα που όπως καταλαβαίνετε σημαίνει ότι η γιόγκα είναι πράγμα του διαβόλου»

Αλλά δυστυχώς δεν είναι ο μοναδικός που ΔΥΣΦΗΜΕΙ τη θρησκεία και απομακρύνει τον κόσμο, αυτούς που πιστεύουν «εις ένα Θεό».

Ο Πατέρας Παντοκράτορας δεν μπορεί να πιστεύει ότι για τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες –βεβαιότατα και για τους σεισμούς- φταίει ένας άπιστος… πρωθυπουργός!

Γιατί αυτό είχε πει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, δείχνοντας τον Αλέξη Τσίπρα!

«Υπάρχουν πολλά μη κανονικά σημάδια που φανερώνουν τη θεϊκή οργή η οποία εκφράστηκε με τις καταστροφικές πυρκαγιές»!

Η αντίδραση που υπήρξε τότε (από το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής) ήταν πολύ χαλαρή.

«Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις προσωπικές του απόψεις»

Μα οι «προσωπικές απόψεις» είναι αυτές που δηλητηριάζουν τον κόσμο και τον στρέφουν κατά της εκκλησίας, που υπό την ευρύτερη έννοια –αφού υπάρχουν όργανα- οφείλει να είναι πολύ πιο αυστηρή σε όσους προκαλούν.

Είναι ο ίδιος που είχε ευχηθεί «να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει κατάργηση των θρησκευτικών» και μάλιστα με τρομερή ένταση:

«Ενώπιον σας, παρακαλώ τον Εσταυρωμένο Χριστό να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας όπως η κατάργηση. Όσον αφορά στο κρέας που θα φάνε απόψε οι άθεοι που θα κάνουν τραπέζι, να γίνει δηλητήριο και να τους τρυπήσει το στομάχι. Να γίνει πέτρα και να μην το χωνέψουν! Ας τρώει ο καθένας ό,τι θέλει και να λατρεύει το Θεό που θέλει αλλά να μην προκαλεί το αίσθημα του θρησκευτικού κόσμου»

Αυτός που είχε αποφανθεί ότι «η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας! Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως!»

Πώς μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να διδάσκουν πίστη και αγάπη; Έχει ΚΑΙ γι’ αυτό άποψη ο συγκεκριμένος! Γιατί όταν μια κυρία διαμαρτυρήθηκε για τις επιθέσεις του λέγοντας ότι αυτό δεν είναι αγάπη, την κατακεραύνωσε πριν την απομακρύνει ο επίτροπος της εκκλησίας:

«Εγώ τη γνωρίζω την αγάπη καλύτερα από σένα, αφιέρωσα τη ζωή μου στο Χριστό»!

Μόνο που ο Χριστός θα τον είχε ραπίσει, όπως θα έκανε κι ο Απόστολος Παύλος, ο υμνητής της αγάπης!

Κάποιος λοιπόν θα πρέπει να τους θυμίσει ότι κατά τον Ιησού και τον Απόστολο Παύλο, «η αγάπη πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει…»

Οι κανονικοί παπάδες του Χριστού είναι σαν τον γέροντα παπα-Θανάση  στη μονή Ντουραχάνης στα Γιάννενα που αφιέρωσε τη ζωή του για να φτιάξει οικοτροφείο και να ταΐζει ορφανά.

Κάποιοι άλλοι, πριν τους… ξυρίσουν, πρέπει να μάθουν ότι…

«Ἐάν ταῖς γλώσσαις τῶν ἀνθρώπων λαλῶ καί τῶν ἀγγέλων, ἀγάπην δέ μή ἔχω, γέγονα χαλκός ἠχῶν ἤ κύμβαλον ἀλαλάζον.. Καί ἐάν ἔχω προφητείαν καί εἰδῶ τά μυστήρια πάντα καί πάσαν τήν γνῶσιν, καί ἐάν ἔχω πάσαν τήν πίστιν, ὥστε ὅρη μεθιστάνειν, ἀγάπην δέ μή ἔχω, οὐδέν εἰμί»

Κάποιοι επικίνδυνοι ρασοφόροι δεν έμαθαν ποτέ ότι…

«ἡ ἀγάπη μακροθυμεῖ, χρηστεύεται, ἡ ἀγάπη οὐ ζηλοί, ἡ ἀγάπη οὐ περπερεύεται, οὐ φυσιοῦται, οὐκ ἀσχημονεῖ, οὐ ζητεῖ τά ἑαυτῆς, οὐ παροξύνεται, οὐ λογίζεται τό κακόν, οὐ χαίρει ἐπί τή ἀδικία, συγχαίρει δέ τή ἀληθεία, πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ἐλπίζει, πάντα ὑπομένει. ἡ ἀγάπη οὐδέποτε ἐκπίπτει»

Send this to a friend