Αθήνα

26 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ford Kuga 1,5 diesel 120hp – Σε μια πίστα crosskart με το κατάλληλο εργαλείο!

STIGMA

Άλλος ένας στο προεκλογικό σποτ

Η κυβέρνηση τελικά έδωσε το πράσινο φως για να επισκεφθεί κατά την παραμονή του στην Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν την Κομοτηνή

Η κυβέρνηση, τελικά έδωσε το πράσινο φως για να επισκεφθεί κατά την παραμονή του στην Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγιπ Ερντογάν την Κομοτηνή. Ο κ. Τσίπρας ήθελε να αποφύγει μια τέτοια κίνηση αλλά τελικά όμως δεν μπόρεσε και επειδή την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα την ήθελε το Μέγαρο Μαξίμου γιατί διαθέτει ισχυρό συμβολισμό, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο αίτημα για επίσκεψη στη Θράκη.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Το τι σημαίνει η επίσκεψη Τούρκου προέδρου στην Αθήνα μετά από πολλά χρόνια είναι προφανές. Περισσότερο προφανή είναι και τα μηνύματα που θα εκπέμψει η επίσκεψή του στην Κομοτηνή προς τον ντόπιο πληθυσμό. Παρ όλα αυτά, ο Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει ακάθεκτος και θέτει αιτήματα που γίνονται αποδεκτά προς χάριν των πολιτικών συμβολισμών και της επικοινωνίας.

Ο κ. Τσίπρας θα υποδεχτεί τον Τούρκο πρόεδρο ξέροντας ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του, η εικόνα μαζί του, θα χρησιμοποιηθεί στο προεκλογικό σποτάκι μαζί με τους άλλους ξένους ηγέτες που κατά καιρούς επισκέφθηκαν την χώρα μας.

Εκτός όμως από αυτά, που όλοι οι πρωθυπουργοί τα κάνουν, ο κ. Τσίπρας στις συνομιλίες του με τον Ερντογάν θα επιχειρήσει να εμφανίσει ότι θα μηδενίσει την ένταση στο Αιγαίο μεταξύ των δύο χωρών, θα συνεργαστεί μαζί του σε επίπεδο επενδύσεων και θα θέσει σε νέα βάση το μεταναστευτικό που είναι πρώτο θέμα στην ατζέντα των συνομιλιών τους.

Το «πακετάκι» των θεμάτων που αφορούν το μεταναστευτικό αν εξελιχθεί θετικά στη συζήτηση τότε, ο κ. Τσίπρας θα το «πουλήσει» στους Γερμανούς, τους Γάλλους και γιατί όχι στους Aμερικάνους σε ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή . Ενδιαφέρον αποκτά μπαίνοντας στο παιχνίδι και οι Ρώσοι. Έτσι γίνεται η διπλωματία.

Προσδοκώντας λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας οφέλη από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ από την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα, το αντάλλαγμα θα είναι ασφαλώς η στήριξή τους στο θέμα του χρέους και της «καθαρής» εξόδου από το μνημόνιο δίχως αστερίσκους των δανειστών με στόχο να το χρησιμοποιήσει μαζί με το προεκλογικό σποτάκι στις εκλογές, τις οποίες θα κάνει χωρίς να αργήσει, πέραν του επιτρεπτού χρονικού ορίου.

Παναθηναϊκός: H παρέλαση μακρινός ορίζοντας για τον Πογιάτος!
Ανοιχτά σχολεία
Η (τηλεοπτική) επανάσταση που πνίγηκε…
Η ΑΕΚ τήρησε την υπόσχεση και τώρα πάει για την υπέρβαση!
Στον απόηχο της φετινής ΔΕΘ & του Thessaloniki helexpo forum- Το σχέδιο της Νέας Αλλαγής η προοδευτική διέξοδος για τη χώρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ, τα ΜΜΕ, ο σκύλος και η ουρά του