Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η Αμφίπολη και οι... μαρμαρωμένες κάλπες

Η Αμφίπολη και οι... μαρμαρωμένες κάλπες

Όταν διαβάζεις για νέο μνημείο στην Αμφίπολη, σκέφτεσαι μεταξύ αστείου και σοβαρού ότι... έρχονται εκλογές - ιδιαίτερα εάν ισχύει αυτό που λένε ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται».

Στην πραγματικότητα, όμως, η «οσμή» των εκλογών στην ατμόσφαιρα προκύπτει από τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας; Με απλά λόγια: ότι αν «στραβώσει» η αξιολόγηση - επειδή υπάρχει στη μέση και το Κυπριακό - οι βουλευτές του θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα. Για όλα τα ενδεχόμενα.

Επιχείρησε, βέβαια, να αμβλύνει τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας ότι οι εκλογές θα κάνουν κακό στην οικονομία και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως υπεύθυνο, εάν έλθει ένα τέταρτο Μνημόνιο.

Το τελευταίο δυνητικά αποτελεί εκλογικό αφήγημα. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η κυβέρνηση βγάζει δυσαρέσκεια για τη διαπραγμάτευση και τη στάση των εταίρων και γι' αυτό μιλά τώρα για «πολιτική συμφωνία», οι κάλπες άρχισαν να προβάλλουν στον ορίζοντα. Έστω και ως μπλόφα εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα.

Έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, πολλά θα έχουν ξεκαθαρίσει - όχι, όμως, και τα πάντα.

Send this to a friend