Αθήνα

26 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αν το χαστούκι κορίτσι μου δεν είναι κακοποίηση, τότε τι είναι; Δείγμα αληθινής αγάπης, ενδιαφέροντος;   

Μεγαλώνεις παιδιά και αυτό που πασχίζεις να τους μάθεις είναι τον σεβασμό. Τους εξηγείς ότι πρέπει να έχουν αξιοπρέπεια και ήθος, καθώς αυτά τα χαρακτηριστικά θα τους κάνουν ανθρώπους.

Μεγαλώνεις παιδιά και αυτό που πασχίζεις να τους μάθεις είναι τον σεβασμό. Τους εξηγείς ότι πρέπει να έχουν αξιοπρέπεια και ήθος, καθώς αυτά τα χαρακτηριστικά θα τους κάνουν ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ Η Ειρήνη Αρβανίτη

Αυτά τα χαρακτηριστικά θα τους ξεχωρίζουν από εκείνους που δεν σέβονται τα «όχι» τους συντρόφου τους. Θα τους ξεχωρίσουν από εκείνους που -όταν δεν περνά το δικό τους-  έχουν μάθει να σηκώνουν το χέρι, να πετούν αντικείμενα μέχρι και να πετούν ανθρώπους από το γκρεμό, όπως συνέβη με την άτυχη 21χρονη που βρήκε τραγικό θάνατο, στη Ρόδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Την στιγμή, λοιπόν, που είμαστε όλοι θεατές σε ένα θρίλερ με θύμα μια γυναίκα που φέρεται να βασανίστηκε από 20χρονα αγόρια επειδή δεν… συμφώνησε μαζί τους, βλέπουμε μια Σταρ Ελλάς να λέει χασκογελώντας: «Και ποια γυναίκα δεν έχει φάει ένα χαστούκι πάνω στον τσακωμό; Στον έντονο τσακωμό, έτσι; Ποια γυναίκα δεν έχει φάει; Όποια γυναίκα πει ότι δεν έχει φάει ή ότι δεν έχει κάνει πλαστική, λέει ψέματα».

Όχι, κορίτσι μου, όποια το πει με το δικό σου ύφος, (δηλαδή με γελάκι) σημαίνει ότι το «χαστούκι» ως συμπεριφορά θα το επιτρέψει ξανά και ξανά. Κι αν αρχικά είναι χαστούκι, μετά αυτό μπορεί να μετατραπεί σε κάτι πιο ζόρικο… Αν δικαιολογούμε, εμείς οι ίδιοι τέτοιες συμπεριφορές επειδή «ο τσακωμός ήταν άγριος» τότε έχουμε ξεφύγει από κάθε όριο αξιοπρέπειας και σεβασμού.

Στη θέση του γέλιου, ίσως πιο ώριμο θα ήταν να περνάει κάποιος το μήνυμα κατά της κακοποίησης γυναικών, εκτός αν ζούμε σε κάποιο παράλληλο σύμπαν που το χαστούκι ερμηνεύεται ως ενδιαφέρον και αληθινή αγάπη.

Send this to a friend