• Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου
  • 23:39

Αθήνα

21 oC

αίθριος καιρός

Μια... ομπρέλα για τον αρχηγό

Οι εξαιρετικές αξιολογήσεις της κοινής γνώμης για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έτσι όπως εμφανίζονται σε σειρά ερευνών, έχουν φέρει βαριά κατάθλιψη στο σύστημα ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εξαιρετικές αξιολογήσεις της κοινής γνώμης για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έτσι όπως εμφανίζονται σε σειρά ερευνών, έχουν φέρει βαριά κατάθλιψη στο σύστημα ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Γιατί δεν είναι μόνο η ιστορικά μοναδική τετραπλή ήττα του κ. Τσίπρα, που δεν έχει απορροφηθεί, ούτε καν αναλυθεί από στελέχη και οπαδούς, είναι που διαψεύδονται και οι εκτιμήσεις τους, πως ο Κυριάκος, θα κάνει γρήγορα κωλοτούμπες, γιατί δεν θα μπορέσει να τηρήσει όσα εξήγγειλε στις προγραμματικές δηλώσεις.

Τώρα που τα υπεσχημένα τηρούνται, που ο Κυριάκος δεν διέλυσε τα πάντα, ούτε έφερε το ΔΝΤ, ούτε πήρε την κατσίκα του γείτονα, σύμφωνα με τις προεκλογικές μπούρδες του ΣΥΡΙΖΑ και οι ψηφοφόροι με ποσοστά 68% αξιολογούν θετικά την πορεία της κυβέρνησης, προσπαθούν να κάνουν αντιπολίτευση με… ντουφεκιές στον αέρα.

Άλλαξαν, λοιπόν, τροπάριο και όπως έγραψε και ο αξιοσέβαστος στον ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάσης Καρτερός, ο Μητσοτάκης τρώει έπο τα έτοιμα, «βρήκε, αντί για καμένη γη, τα ταμεία γεμάτα. Δισεκατομμύρια... Και μοιράζει».

Αν είναι έτσι, τότε σίγουρα τα ταμεία δεν γέμισαν με την πολιτική του «Όχι», αλλά με την πολιτική του «Ναι» που πολέμησε λυσσαλέα, αλλά αποδέχτηκε η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 2015 , απλά για να παραμείνει στην εξουσία.

Αν είναι έτσι, παραγέμισαν με την «τυφλή» εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, με το ξεζούμισμα της μεσαίας τάξης και των φτωχότερων συνανθρώπων μας, (τους επιβλήθηκε ΦΠΑ 24% στα βασικά είδη διατροφής, στις υπηρεσίες και στα καύσιμα, τους κόπηκε το ΕΚΑΣ) στους οποίους... πέταγαν κάθε Χριστούγεννα ένα πεντακοσάρικο, για να ξεγελάσουν την πείνα τους.

Ξεχείλισαν έπο τις κατασχέσεις εκατομμυρίων τραπεζικών λογαριασμών για να δημιουργηθούν όχι απλά πλεονάσματα, αλλά υπερπλεονάσματα.

Προς τι λοιπόν η κατάθλιψη; Μήπως γιατί δεν πρόλαβαν να τα μοιράσουν τα οφέλη της σκληρής λιτότητας που επέβαλαν; Όχι βέβαια.

Εκεί στην Κουμουνδούρου μια κατάθλιψη και δυο και τρείς, τήν παθαίνουν όταν βλέπουν την Μαρέβα στη θέση της Περιστέρας ή τον Μαρινάκη με πούρο, αντί του Αλέξη, όταν αντιλαμβάνονται πως ο Κυριάκος μπορεί να μην είναι μια δεξιά παρένθεση, σαν την αριστερή πολιτική στην Ελλάδα, το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Και η κατάθλιψη από την απώλεια της εξουσίας είναι εκείνη, που τους επιβάλει να κρύβουν τις πραγματικές αιτίες της ήττας τους, κάτω από άρθρα – «χαλιά» , μέσα σε αραχνιασμένες ντουλάπες, πίσω από σφαλιστές πόρτες , με τα κλειδιά στα χέρια μιας παρέας, που είχε την πραγματική εξουσία και τις ευθύνες για την τετραπλή ήττα, από τον Μητσοτάκη. Προφανής ο στόχος να προστατευτεί ο αρχηγός και η παρέα του.

Και είναι αυτή η παρέα που δείχνει να φοβάται το διάλογο, μπας και αποκαλυφθεί, πως στις εκλογές κατέβηκε χωρίς πρόταση για την προοπτική της χώρας και της οικονομίας , πως έκανε σωρεία πολιτικών λαθών, κινήσεων και εκτιμήσεων.

Δεν είχε καταλάβει πως η Ελλάδα βρίσκεται στην Ευρώπη και όχι στη Λατινική Αμερική, πως οι Έλληνες περισσότερο από τα επιδόματα, θέλουν δουλειές και μάλιστα καλοπληρωμένες, θέλουν έναν πρωθυπουργό για όλους και όχι για το κόμμα, θέλουν να νοιώθουν περήφανοι όχι με παχιά λόγια αλλά με έργα.

Θέλουν αξιοπιστία και έστω λίγη αλήθεια.

Αυτά είναι δύσκολα πράγματα για την παρέα Τσίπρα που... ανακυκλώνεται.

Η κυρία που του κρατούσε την ομπρέλα στη Θεσσαλονίκη, έγινε από γραμματέας, υπουργός και από υπουργός μετακλητή υπάλληλος στην Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος κόμματος που... λάκισε στον ΣΥΡΙΖΑ, για να γίνει υπουργός Τουρισμού, για μερικούς μήνες και απέτυχε να εκλεγεί, πήρε και αυτός θέση μετακλητού στο σύστημα ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιό είναι το συμπέρασμα; Κανείς δεν πάει χαμένος σ αυτό το κόμμα, αρκεί να κρατά μια... ομπρέλα στον αρχηγό.

Send this to a friend