Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η υποκρισία «ανθρωπιστών» στο μεταναστευτικό

Μάθαμε πως το 95% των αιτήσεων ασύλου, που είχαν γίνει αποδεκτές σε πρώτο βαθμό, απορρίπτονται σε δεύτερο, τους τελευταίους μήνες.

Μάθαμε πως το 95% των αιτήσεων ασύλου, που είχαν γίνει αποδεκτές σε πρώτο βαθμό, απορρίπτονται σε δεύτερο, τους τελευταίους μήνες.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Μάθαμε επίσης ότι στη Μόρια το 77%  είναι Αφγανοί και οι Σύριοι πρόσφυγες φτάνουν μόνο στο 9%. Τα γράφω αυτά γιατί μας τα έλεγαν παλαιότερα.

Τα προηγούμενα χρόνια «βαπτίζονταν» όλοι – ή τουλάχιστον οι περισσότεροι μετανάστες-  σε πρόσφυγες, με παράνομους τρόπους, όπως αποκαλύπτεται σήμερα. Ένα ολόκληρο σύστημα λειτουργούσε, είτε μέσω των «περίεργων» ΜΚΟ, είτε μέσα από γιατρούς, που έπαιρναν τα χρήματα των μεταναστών για να τους χορηγήσουν πιστοποιητικά «μετατραυματικού σοκ», είτε από δικηγόρους ή ακόμα και μέλη των Επιτροπών Ασύλου , που αποδέχονταν κάθε φύσεως δικαιολογητικά.

Με λίγα λόγια υπήρξε ένα κύκλωμα, που απομυζούσε τους μετανάστες και τους εκμεταλλεύονταν πουλώντας ψεύτικα πιστοποιητικά, ψεύτικες εξυπηρετήσεις και ψεύτικες ελπίδες. Παράλληλα, «πουλούσαν» τον εαυτό τους στην κοινωνία και τα μέσα ενημέρωσης  ως «ανθρωπιστές».

Κριτικός ανθρωπισμός δεν αφορά μόνο τις κάθε λογής ΜΚΟ και κυκλώματα διακινητών, γιατρών ή αλληλέγγυων, αλλά και οικονομικά συμφέροντα που θησαύρισαν τα χρόνια της κρίσης από το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας.

Τα κυκλώματα του «υποκριτικού ανθρωπισμού» αφέθηκαν ελεύθερα και σε πολλές περιπτώσεις επιβραβεύτηκαν τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, που έβλεπε το μεταναστευτικό ως χώρο δράσης πολιτικών «υπέρ αδυνάτων», σε μια εποχή μάλιστα που οι Έλληνες πολίτες, προσπαθούσαν να επιβιώσουν κάτω από τη σκληρή λιτότητα του τρίτου μνημονίου που έφερε στο κεφάλι τους.

Με την υστερόβουλη σκέψη, πως οι μετανάστες, σε λίγα χρόνια μπορεί να αποτελέσουν μια μεγάλη δεξαμενή φίλιων ψηφοφόρων, ο ΣΥΡΙΖΑ εξομοίωσε μετανάστες και πρόσφυγες, μπλόκαρε έτσι τις επιτροπές ασύλου και άφησε κληρονομιά 80.000 αιτήσεις που τώρα απορρίπτονται η μια μετά την άλλη.

Η πολιτική της ΝΔ θα έχει αποτέλεσμα, μόνο αν σταματήσουν οι ροές στα παράλια των νησιών μας, σε διαφορετική περίπτωση θα καταρρεύσει, γιατί κανείς δεν μπορεί να διαχειριστεί ακόμα 100 χιλιάδες μετανάστες, που περιμένουν τούτη τη χρονιά.

Ωστόσο, ελπίζει να βάλει «χέρι» στις περίεργες ΜΚΟ που νομίζουν πως είναι υπεράνω νόμων και εθνικών κρατών και να ξεμπροστιάσει τα κυκλώματα γιατρών, δικηγόρων και αλληλέγγυων που δρούσαν ανεξέλεγκτα τόσα χρόνια.

Η εξέγερση των μεταναστών στη Λέσβο δεν ήταν τυχαία. Οι υπηρεσίες ασφαλείας ψάχνουν να βρουν από πού ξεκίνησε από ποια ΜΚΟ από ποια συμφέροντα που θίγονται.

Υπάρχει βέβαια και το ερώτημα γιατί τόσους μήνες επί ΝΔ, οι ΜΚΟ αφέθηκαν να αλωνίζουν; Ποιος το επέτρεψε; Γιατί χάθηκε τόσος χρόνος;

Send this to a friend