Αθήνα

24 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Τα ζώδια σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου

STIGMA

Ισορροπώντας στο Μεταναστευτικό

Η ΝΔ περπατά σε τεντωμένο σχοινί στο Μεταναστευτικό. Από τη μια ζυγίζει τις αντιδράσεις της κοινωνίας και από την άλλη επιχειρεί να αποτινάξει τις φαιδρές κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί ρατσισμού και ακροδεξιάς, ακόμα και με άδειασμα βουλευτών της.

Δείτε επίσης

Μαρί Κωνσταντάτου: Τι απαντά στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου γάμου: «Αυτά τα πράγματα δεν τα σκέφτεσαι, δεν τα προγραμματίζεις»
Τσίπρας από Λιβαδειά: «Είμαστε μπροστά στην παλινόρθωση του κράτους της δεξιάς»

Δείχνει πως δρα ενοχικά και αμυντικά, αποδυναμώνοντας τα εργαλεία της πολιτικής της, γιατί αν φοβάται να νομοθετήσει ο, τι και η Γαλλία, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τον Μακρόν ακροδεξιό και την πρακτική του στο Μεταναστευτικό ρατσιστική, τότε δένει από μόνη της τα χέρια της.

«Είμαστε μια ανοικτή χώρα αλλά όχι αφελής» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας , επιχειρώντας  να επανακτήσει η χώρα του τον έλεγχο της μετανάστευσης.

Εδώ, όμως, ο έλεγχος έχει χαθεί προ πολλού…  Και δεν πρόκειται για μια δημοσιογραφική εκτίμηση, αλλά για δήλωση του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη από τις Βρυξέλλες ότι «το πρόβλημα στα νησιά είναι εκρηκτικό, έξω και πέρα από κάθε δυνατότητα διαχείρισης».

Στο μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα υπάρχουν δυο πλευρές και δυο αλήθειες.

– Η ανθρωπιστική, με τους δεκάδες χιλιάδες ταλαιπωρημένους, ξεσπιτωμένους και πεινασμένους  μετανάστες και πρόσφυγες που πρέπει να τύχουν άμεσης φροντίδας της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε στέγαση , τροφή και περίθαλψη .Και σε τελευταία ανάλυση όσοι νομίζουν ότι μπορούν να μείνουν στην Ελλάδα , να ενσωματωθούν και να μείνουν.

– Η πολιτική, κοινωνική και οικονομική διαχείριση του μεταναστευτικού, ως χρόνιου προβλήματος εθνικής ασφάλειας και κυριαρχίας – όπως το έθεσε η Γαλλία – μιας συνεχούς  ροής χιλιάδων μεταναστών, που όπως δείχνουν τα στοιχεία δεν μπορεί να αντέξει η χώρα. Ήδη στα νησιά υπάρχει αλλοίωση του πληθυσμού, καθώς ένας κάτοικος αντιστοιχεί σε έναν  μετανάστη ή πρόσφυγα.

Κάποιοι ασχολούνται και προβάλλουν την πρώτη αλήθεια και αποκρύπτουν τη δεύτερη. Φαντάζομαι πως το κάνουν, όχι  μόνο γιατί είναι πιο εύκολο να δώσεις στέγη και τροφή  από το να βρεις τρόπους να σταματήσεις τις μεταναστευτικές ροές, αλλά και για πολιτικούς λόγους, καθώς οι Έλληνες λειτουργούν περισσότερο με το συναίσθημα παρά με τη λογική.

Και σ’ αυτό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξπέρ και ενοχοποιούν κάθε έναν που θα δείξει  έστω προβληματισμό, για το μεταναστευτικό πρόβλημα. Σ’ αυτή την παγίδα έχει πέσει και η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ξεχνούν στην Κουμουνδούρου, όμως, ότι στα χρόνια της διακυβέρνησής τους,  εγκλωβίστηκαν στη χώρα δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, ότι άφησαν  «κληρονομιά» «Μόριες» στα νησιά, 70.000 αιτούντες άσυλο και μια συμφωνία με την Τουρκία που δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να πέφτει σε «παγίδες» τύπου Γιαννούλη, που διαφήμισε σε όλη την επικράτεια μια ομάδα ακραίων και να απολογείται, με κοινοτυπίες, ότι στη «μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη μπορούν να ακούγονται όλες οι απόψεις», μήπως θα έπρεπε να δει τι κάνουν οι δημοκράτες Γάλλοι, χωρίς ενοχές και να επανακτήσει τον έλεγχο του μεταναστευτικού και των συνόρων μας;

Γιατί στη χώρα ξενοφοβικοί, ρατσιστές και ακροδεξιοί υπάρχουν, αλλά είναι περισσότεροι  και εξίσου επικίνδυνοι εκείνοι που κατασκευάζουν και βάζουν «ταμπέλες».

«Ιστορική» η Συμφωνία… πρόκληση για το μέλλον της Ευρώπης
Ποιος κορονοϊός; Μόνο ο Παπανδρέου φορούσε μάσκα στη Βουλή
«Δε βαριέσαι, αδελφέ»…
Λαϊκή απαίτηση η πλήρης και μέχρι τέλους διερεύνηση των καταγγελιών για παρακρατικό, παραδικαστικό κύκλωμα
Χαμένη είναι η μάχη που δεν δόθηκε…
«Αν ίσχυε ο νόμος σας τότε, για την υπόθεση της Marfin, θα έπρεπε να είναι υπόλογοι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ & ΧΑ»