Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άφωνος ο Γιώργος Λιάγκας: Τους αποκάλυψε στο Πρωινό ότι περιμένει παιδί (vid)

STIGMA

«Καμπανάκι» για την κυβέρνηση

Το 80% του εισοδήματος της πλειοψηφίας των νοικοκυριών στη χώρα πηγαίνει σε φόρους, λογαριασμούς και ενοίκια σύμφωνα με έρευνα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Δηλαδή στα αναγκαία και απαραίτητα. Δεν μένουν και πολλά αν εξαιρέσει κανείς και τη διατροφή που φτάνει στο 20% του οικογενειακού εισοδήματος για άλλα προϊόντα και υπηρεσίες. Ήδη στην αγορά δεν μιλούν πια για αύξηση της κατανάλωσης, ούτε φυσικά για αποταμίευση, αφού και σαν λέξη είναι πια ξεχασμένη.

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της Ελλάδας, είναι η εικόνα των καθημερινών ανθρώπων, των απλών οικογενειών που τα βγάζουν πέρα δύσκολα.

Μοιάζει σαν να μην άλλαξε κάτι σημαντικό από την εποχή Τσίπρα. Το ότι μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ και η φορολογία για τους ελευθέρους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, μπορεί να αποτέλεσε ένα βήμα αλλά δεν ενίσχυσε το εισόδημα της μεσαίας τάξης, των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Και ενώ προεκλογικά ο πρωθυπουργός διακήρυττε πως η μεσαία τάξη πλήρωσε το «μάρμαρο» της πρωτοφανούς φορολογικής «λαίλαπας» του κ. Τσίπρα, εν τούτοις τήν παραμέρισε όταν ήρθε η ώρα. Ούτε για φέτος, ούτε για του χρόνου υπάρχει πρόγραμμα αποκατάστασης των τεράστιων απωλειών της.

Πολλοί λένε πως είναι νωρίς ακόμα, αλλά οι προσδοκίες, που καλλιεργήθηκαν, να βρουν ανταπόκριση τώρα και όχι σε τέσσερα χρόνια.

Είμαστε ακόμα μια μεταμνημονιακή κοινωνία, όπου εξακολουθεί να κυριαρχεί η αυξημένη φορολογία, η ελαστική εργασία, οι μισθοί των 400 ευρώ και η υψηλή ανεργία. Οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης εκτιμούνται στα 600 ευρώ. Τόσα αφήνουν οι τράπεζες για να ζήσει κάποιος  με δάνειο που δύσκολα αποπληρώνεται.

Οι επενδύσεις και η ανάπτυξη είναι εκείνες που μπορεί να παράγουν πλούτο, άρα δουλειές και καλοπληρωμένα μεροκάματα. Όμως είμαστε ακόμα μακριά. Παρά την αλλαγή του κλίματος, η χώρα σέρνεται και τα νοικοκυριά υποφέρουν, καθώς φόροι και λογαριασμοί  «τρώνε» το εισόδημά τους. Και η προοπτική δείχνει, ότι θα αυξηθούν οι δαπάνες για φόρους, λογαριασμούς και ενοίκια και θα μειωθούν για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών.

Η έρευνα του ΣΕΛΠΕ χτυπάει «καμπανάκι κινδύνου» στο Μαξίμου και στο υπουργείο Οικονομικών. Καλά είναι τα υπερπλεονάσματα που περηφανεύεται η κυβέρνηση, αλλά κάποτε τόσο η ίδια, όσο και η προηγούμενη, από τη θέση της αντιπολίτευσης, τα χαρακτήριζαν «ματωμένα». Ας μην το ξεχνούν…

Πυξ Λαξ: Ακούσαμε πρώτοι το νέο δίσκο «Μέσα από τις φωνές των φίλων» με νέα τραγούδια αλλά και «πειραγμένες» επιτυχίες τους
Οι… κομπάρσοι πίσω από τον Ολυμπιακό!
Το 46ο του Ολυμπιακού ήρθε… από τον πάγκο! 
Ένα δροσερό… παγούρι με νερό θαύμα!
Να τον διώξει ΤΩΡΑ και να του δώσει και σοκολατάκια!
Η ΕΣΗΕΑ εγκαλεί το Facebook ως μέσο ενημέρωσης ή ως μέσο κοινωνικής δικτύωσης;