Αθήνα

28 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Η απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία: Ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και υπεράσπισης κυριαρχίας – Τους αρχηγούς ενημερώνει ο Μητσοτάκης

STIGMA

Μάς κόστισαν ακριβά τα «αριστερά παιδιά» του ΣΥΡΙΖΑ

Είχε πει για το φαινόμενο των μετακλητών ο Αλέξης Τσίπρας το 2015: «Αυτό πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει, όχι γιατί εμείς δεν έχουμε ανθρώπους να φέρουμε, ως μετακλητούς, αλλά γιατί φέρνουμε μια άλλη αντίληψη».

Δείτε επίσης

«Βόμβα» Γαλλίας στο Μουντομπάσκετ! «Πέταξε έξω» τις ΗΠΑ με νίκη 89-79 και την εκθρόνισε
Στη Βουλή η δικογραφία της Novartis – Οργισμένη δήλωση από Λοβέρδο

Την άλλη αντίληψη, όμως, την αριστερή, τήν κατάπιαν «τα δικά τους παιδιά», που όρμησαν με πάθος νεοφώτιστου στο Μαξίμου και τα υπουργεία. Η άλλη αντίληψη έγινε γρήγορα παρελθόν, ο Αλέξης και οι υπουργοί του, ξέχασαν τι έλεγαν και ακολουθώντας, όχι κάποια ταξική πολιτική στήριξης αδυνάτων και εξειδικευμένων νέων ,αλλά μια παλαιοκομματική πρακτική, βόλεψαν τους δικούς τους.

Το μέγεθος του βολέματος «ημετέρων» το υποψιαζόμαστε, τώρα επιβεβαιώνεται και με έγγραφα.

Το συνολικό κόστος έφτασε στα 120 εκατομμύρια ευρώ. Μόνο στο γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, οι μετακλητοί υπάλληλοι κόστισαν στους φορολογούμενους 8.977.000 ευρώ, ενώ το υπουργείο Εργασίας το κόστος από 900.000 ευρώ που ήταν το 2015 εκτινάχτηκε στα 2 εκατομμύρια ευρώ, όπως έγινε και σ’ άλλα υπουργεία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φρόντισε επί πλέον να αυξήσει προκλητικά και τους μισθούς τους, σε μια εποχή που άλλοι εργαζόμενοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα προσπαθούσαν να τα βγάλουν πέρα με δυσκολία.

Θα μου πείτε τα ίδια έκαναν οι προηγούμενοι, τα ίδια κάνουν και οι τωρινοί.

Όμως κανείς από τους προηγούμενους ή τους τωρινούς δεν υποσχέθηκε να σταματήσει το φαινόμενο των μετακλητών και αντ’ αυτού να τους διπλασιάσει και να εκτοξεύσει το κόστος στα 120 εκατομμύρια, ποσό που καλείται τώρα να πληρώσει από την τσέπη του ο Έλληνας φορολογούμενος.

[inline_article order=”1″]

Ο θεσμός του μετακλητού είναι αναγκαίος, καθώς δίνει τη δυνατότητα σ’ έναν υπουργό να προσλάβει στο γραφείο του υπαλλήλους με εξειδικευμένες γνώσεις. Όμως ο χρήσιμος αυτός θεσμός μετατράπηκε σε βόλεμα των «δικών τους παιδιών», αντικαταστάθηκε από την πιο παλαιοκομματική πρακτική που πλήττει την αξιοκρατία στη χώρα και στέλνει τους εξειδικευμένους νέους μας στο εξωτερικό.

Το ερώτημα λοιπόν είναι, γιατί ο φορολογούμενος ,να πληρώνει από την τσέπη του τις αποδοχές ενός μή εξειδικευμένου υπαλλήλου, που απλά τυγχάνει να είναι συγγενής, κολλητός η σύντροφος ενός υπουργού;

Επί ΣΥΡΙΖΑ το φαινόμενο πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Διορίστηκαν όντως αδέρφια, ξαδέρφια, συγγενείς, σύντροφοι, εραστές , κολλητοί, η παρέα του κάθε ενός υπουργού, προκειμένου να πάρουν μια γεύση εξουσίας και έναν πολύ καλό μισθό.

Επρόκειτο για μια επέλαση «ημετέρων» στο Μαξίμου και τα υπουργεία, στους περισσότερους των οποίων, η λέξη «εξειδίκευση» ήταν άγνωστη.

Θυμήθηκα την περίπτωση του γραμματέα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που διορίστηκαν ως μετακλητοί μέλη της οικογένειας του και την τότε , τηλεοπτική συνηγορία της κας Σβίγκου ότι «οι περισσότεροι δεν είναι καν ΣΥΡΙΖΑ» και άκουσα σήμερα τη σοφή φράση του κ. Χαρίτση, που είπε σε τηλεοπτικό σταθμό «έχουν συζητηθεί αυτά τα θέματα».

Σωστά έχουν συζητηθεί, έχουν κριθεί από τους πολίτες σε τέσσερις εκλογές, αλλά δεν παύουν να αποτελούν ένα μείζον πρόβλημα πολιτικής ηθικής για τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ και μια πληγή για τις τσέπες των φορολογουμένων που πληρώνουν 120 εκατομμύρια για τους συγγενείς , κολλητούς και εραστές, των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο στόχος της Τουρκίας και η σιωπή
Ο εφησυχασμός και η χαλαρότητα, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την εξάπλωση του Κορωνοϊού!
«Ιστορική» η Συμφωνία… πρόκληση για το μέλλον της Ευρώπης
Ποιος κορονοϊός; Μόνο ο Παπανδρέου φορούσε μάσκα στη Βουλή
«Δε βαριέσαι, αδελφέ»…
Λαϊκή απαίτηση η πλήρης και μέχρι τέλους διερεύνηση των καταγγελιών για παρακρατικό, παραδικαστικό κύκλωμα