Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Μόνοι αλλά όχι ανόητοι…

Από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο η ελληνική πλευρά θα πρέπει να πήρε ένα καλό μάθημα.

Από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο η ελληνική πλευρά θα πρέπει να πήρε ένα καλό μάθημα.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Θα πρέπει να κατάλαβε πολύ καλά πως σε περίπτωση κρίσης, ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε η Ε.Ε., ούτε ΗΠΑ ή η Ρωσία θα υπερασπιστούν τα σύνορα μας στην ανατολική Μεσόγειο.

Θα είμαστε μόνοι μας και μόνοι μας πρέπει να βρούμε άλλες συμμαχίες και άμεσους τρόπους ενίσχυσης της αποτρεπτικής μας δύναμης. Η συνεισφορά των συμμάχων μας σε ανακοινώσεις , όπως δείχνουν τα γεγονότα, δεν πτοούν το γείτονα μας που  πιστεύει πως είναι πια  ισότιμος με την Αμερική, τη Ρωσία και την Ε.Ε.

Κυρίως πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε πως ότι λέει ο κ Ερντογάν, το λέει για εσωτερική κατανάλωση. Το λέει για να μετρήσει αντιδράσεις και αν δει πως το διεθνές περιβάλλον είναι ευνοϊκό, προχωρά κάνει πράξη τις διεκδικήσεις του . Μας λέει τι θέλει και τι θα κάνει. Μας προειδοποιεί και εμείς δεν τον πιστεύουμε.

Έτσι φτάσαμε, από το Καστελόριζο τώρα να βάζει στο στόχαστρο  ολόκληρη τη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης.

Η Ελλάδα οφείλει τώρα να αλλάξει στρατηγική. Να χτυπά πρώτη και να μην περιμένει τον κ. Ερντογάν, για να παραπονεθεί στα διεθνή φόρα.

Γι’ αυτό εμείς θα πρέπει να «τρυπήσουμε» πρώτοι στην ΑΟΖ νότια της Κρήτης ακόμα και κοντά στο Καστελόριζο, εμείς θα πρέπει να κάνουμε σεισμικές έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας, που διεκδικείται από την Άγκυρα και τη Λιβύη, εμείς θα πρέπει να δείξουμε αποφασιστικότητα και να είμαστε έτοιμοι ακόμα και να αποτρέψουμε με τη βία, όποιο ξένο γεωτρύπανο τολμήσει να κάνει γεώτρηση στην περιοχή μας.

Γιατί εάν δεν τρέξουμε εμείς να υπερασπιστούμε ενεργά την ΑΟΖ μας και η Τουρκία εξασφαλίσει τους επομένους μήνες άδειες ερευνών από την παραπαίουσα κυβέρνηση της Λιβύης,  νότια της Κρήτης , τότε θα πράγματα θα πάρουν πιο δραματική πορεία.

Ας κάνουμε γνωστή προς όλους –εχθρούς και συμμάχους- την αποφασιστικότητα μας ότι θα πληρώσει ακριβά όποιος κάνει γεωτρήσεις στην υφαλοκρηπίδα μας  και αυτό να το δείξουμε με κάθε τρόπο. Μπορεί να είμαστε μόνοι, αλλά όχι αδύναμοι ούτε ανόητοι.

Send this to a friend