Αθήνα

15 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

O Joker και η ψυχεδέλειά μας

Επιτέλους μετά από 3 μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ  ακούστηκε για πρώτη φορά δυνατά.

Επιτέλους μετά από 3 μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ  ακούστηκε για πρώτη φορά δυνατά.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Η σύλληψη ανηλίκων στο σινεμά που παρακολουθούσαν την ταινία Jokerανέστησε τον Αλέξη Τσίπρα, τα στελέχη του κόμματος και τα φιλικά τρόλ που κατέκλυσαν το «τουίτερ».

Μετά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε και… φιλμοκριτική, το κουβάρι ξετύλιξαν με επιμέλεια τα μεγαλοστελέχη του κόμματος που μίλησαν για μαύρες και σκοτεινές περιόδους που ξαναζούμε, για νεοσυντηρητικό κύμα που έρχεται να μας πνίξει και με το δικό του τρόπο ο κάθε ένας, κάλεσαν τους πολίτες σε εγρήγορση και δημοκρατικό προσκλητήριο.

Αν σε όλα αυτά δεν υπήρχε, το λήμμα «τζόκερ», θα νόμιζε κανείς πως στην Ελλάδα έγινε πραξικόπημα από σκοταδιστές. Είχαν τόση ανάγκη στον ΣΥΡΙΖΑ από μια κακή είδηση για την κυβέρνηση, που υπερέβαλαν στην κριτική τους με πομπώδεις εκφράσεις, τόσο που την ακύρωσαν.

Η αλήθεια είναι ότι με τον Joker αναδείχτηκε για άλλη μια φορά η ψυχεδέλεια της πολιτικής ζωής της χώρας.

Η αστυνομία συλλαμβάνει εφήβους που παρακολουθούν μια ταινία ακατάλληλη γι’ αυτούς, με σκηνές σκληρής βίας.

Οι συλλήψεις γίνονται ύστερα από καταγγελίες (!!!) υπαλλήλων του ΥΠΠΟ, με βάση έναν νόμο δεκαετίας, ξεχασμένο, που ενεργοποιείται για πρώτη φορά, ξαφνικά. Γιατί άραγε;

Η κυβέρνηση αντιδρά σπασμωδικά, ενοχικά, μπας και την πουν «δεξιά» και ο κ Χρυσοχοίδης δηλώνει ότι θα  δει την επίμαχη ταινία με τον 15 χρόνο, παραβαίνοντας το νόμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τα όρη και τα βουνά με μια πρωτοφανή επίθεση κατά της κυβέρνησης. Έδωσε ψήφο στους 17χρονους αλλά διατήρησε το νόμο που απαγορεύει στους 18χρονους να βλέπουν ακατάλληλες ταινίες.

Ο πρώην πρωθυπουργός «τρολάρει» τον κ. Χρυσοχοίδη, υιοθετώντας μονταρισμένες φωτογραφίες του διαδικτύου.

Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του 2010, όπως και ο k. Ραγκούσης που πρώτος εξεγέρθηκε, υπέγραψαν και ψήφισαν τον σχετικό νόμο.

Το ερώτημα που προκύπτει, πέραν όσων παρανοϊκών και ακραία υποκριτικών, προκύπτουν από αυτή τη «ζουμερή» υπόθεση, είναι αν θα πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι σ’ αυτή τη χώρα, έστω και αν είναι γελοίοι, όπως ο συγκεκριμένος, έως ότου αλλάξουν. Γιατί ο κάθε πολίτης μπορεί να βρει για τον εαυτό του έναν νόμο που τον θεωρεί ανόητο και γελοίο και δεν θέλει να τον εφαρμόζει.

Και στην Ευρώπη υπάρχουν απαγορεύσεις στα δημόσια θεάματα, για ανήλικους, οι οποίοι  στο σπίτι τους, φυσικά, μπορούν να κάνουν και να δουν ο, τι θέλουν. Τα όρια ηλικίας, όμως, έχουν τεθεί χαμηλά. Στη Μεγάλη Βρετάνια για το συγκεκριμένο θέμα το όριο βρίσκεται στα 15 έτη.

Όμως εμείς δεν τσακωνόμαστε γι’ αυτά, ούτε μας ενδιαφέρουν τα όρια για τους ανήλικους, ούτε η εφαρμογή των νόμων που δεν καταργήσαμε. Γι’ αυτά δεν άκουσα κουβέντα χθες από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μόλις σήμερα η κυβέρνηση ανήγγειλε την αλλαγή του νόμου.

Ο καυγάς γίνεται για τη Δημοκρατία, για τους σκοταδιστές, τους ακραίους νεοσυντηρητικούς που… επελαύνουν, κατά την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η αλήθεια είναι πως καυγάς γίνεται για να επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στο δημόσιο διάλογο διχαστικές συμπεριφορές που καταδικάστηκαν από τους πολίτες, πριν λίγους μήνες σε τέσσερις κάλπες. Το «ή εμείς ή αυτοί». Μόνο που οι καιροί άλλαξαν  σύντροφοι.

Send this to a friend