Αθήνα

17 oC

σποραδικές νεφώσεις

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο λογαριασμός της ΔΕΗ

Η αποκάλυψη του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «πουλούσε το ηλεκτρικό ρεύμα στους ανταγωνιστές της ΔΕΗ σε τιμή χαμηλότερη του κόστους παραγωγής», δεν πρέπει να εκπλήσσει.

Η αποκάλυψη του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «πουλούσε το ηλεκτρικό ρεύμα στους ανταγωνιστές της ΔΕΗ σε τιμή χαμηλότερη του κόστους παραγωγής», δεν πρέπει να εκπλήσσει.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Ο ΣΥΡΙΖΑ στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησής του, έδειξε εκπληκτική ανεπάρκεια στους τομείς των επενδύσεων, της ανάπτυξης, της αύξησης της παραγωγικότητας, της αξιοποίησης η ακόμα και της προστασίας της δημόσιας περιουσίας. Αντίθετα έκανε άλματα στη φορομπηχτική πολιτική , στην... επιδοματοποίηση της κοινωνίας, πάντα με περισσή δεξιοτεχνία στο αριστερό αμπαλάζ των ενεργειών του.

Η ΔΕΗ είναι ένα παράδειγμα της καταστροφικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ .Την παρέλαβε προβληματική και την αποτέλειωσε . Ακύρωσε το σχέδιο Σαμαρά για τη δημιουργία «μικρής ΔΕΗ», με το οποίο η επιχείρηση θα έβαζε δυο δισεκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της και παρέδωσε στη σημερινή κυβέρνηση μια... βόμβα που πρέπει τώρα, να απασφαλίσει ο πρωθυπουργός με τον αρμόδιο υπουργό του.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Το 2015 που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ανέλαβε τη διακυβέρνηση, η ΔΕΗ είχε 90 εκατομμύρια κέρδη, την παρέδωσε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη με 900 εκατομμύρια ζημιά και με κατάρρευση της μετοχής της, κατά 90%.

Γιατί;

Η απάντηση βρίσκεται στην ανικανότητα του συριζαίικου συστήματος να δει όλο το δάσος . Πάντα έβλεπε τα δέντρα στο δικό του κήπο και μόνο αυτά... πότιζε. Έτσι μετατράπηκε σε μια περίεργη ταξική κυβέρνηση που εκπροσωπούσε δημόσια, όπως έλεγε, τα συμφέροντα των πολλών, των αδύναμων και ταυτόχρονα πίσω από τις κλειστές πόρτες, έκλεινε συμφωνίες και στήριζε την ολιγάριθμη, αλλά ισχυρή οικονομική ελίτ της χώρας.

Την τελευταία χρονιά ενδιαφέρθηκε, περισσότερο για τη συλλογή φόρων και ψήφων ,παρά για την ανάπτυξη της οικονομίας . Υπολογίζεται πως, πάνω από πέντε δισεκατομμύρια διατέθηκαν γι αυτό το σκοπό. Από την διόρθωση, του μεγάλου λάθους του ΣΥΡΙΖΑ , με την περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις μέχρι τα προεκλογικά δώρα και μπόνους της τελευταίας στιγμής.

Δυο μέρες πριν τις εκλογές, η συριζαίικη λογική της εξαγοράς ψήφων, με παροχές και τακτοποιήσεις «ημετέρων», θριάμβευσε.

Ο Κώστας Γαβρόγλου χορήγησε άδειες υπερεργασίας από δύο έως 50 ημέρες σε 162 υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας, την Παρασκευή 5 Ιουλίου , ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ,την ίδια μέρα, φρόντισε να πάρουν «μπόνους» απόδοσης 700.000 ευρώ οι υπάλληλοι του Ε.Ο.Φ., ενώ άλλοι υπουργοί έσπευσαν τα τακτοποιήσουν τα δικά τους παιδιά στις πιο καλοπληρωμένες θέσεις του δημοσίου.

Παραδόξως, όμως, δεν φρόντισαν τόσα χρόνια, να ενισχύσουν και να διευρύνουν το επίδομα ανεργίας, κυρίως στους μακροχρόνια ανέργους, να στηρίξουν την οικογένεια με τη παροχή κινήτρων κατά της υπογεννητικότητας και τις επιχειρήσεις ώστε να επιστρέψουν ορισμένοι, τουλάχιστον, από τις πεντακόσιες χιλιάδες νέους που εγκατέλειψαν τη χώρα η έστω να πληρώσουν τις εφημερίες των επικουρικών γιατρών του νοσοκομείου «Μεταξά».

Τώρα οι καταναλωτές θα κληθούν με τον έναν η άλλο τρόπο να καλύψουν τις «μαύρες τρύπες» που άφησε πίσω του ο κ. Τσίπρας και η ανεπάρκεια του συριζαίικου συστήματος και η ΔΕΗ δεν είναι η μόνη.

Send this to a friend