• Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου
  • 22:41

Αθήνα

21 oC

αίθριος καιρός

Σύντροφε, υποκρίνεσαι σου λέω, υποκρίνεσαι...

Ο ένας μετά τον άλλον, πρώην και νυν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βγάζουν στη φόρα λάθη, παραλείψεις και καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησής τους, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα… έναν τυφώνα υποκρισίας.

Ο ένας μετά τον άλλον, πρώην και νυν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βγάζουν στη φόρα λάθη, παραλείψεις και καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησής τους, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα… έναν τυφώνα υποκρισίας.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Πρώτο παράδειγμα: Μας επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας Γαβριήλ Σακελλαρίδης, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση δυστυχώς, πως η κυβέρνηση Τσίπρα, έχει τεράστιες ευθύνες για το μεταναστευτικό, οι οποίες μάλιστα, όπως σημείωσε, δεν παραγράφονται. Μια, από αυτές αφορούν στις περίφημες «βίαιες επαναπροωθήσεις στον Έβρο» για τις οποίες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τότε σιώπησαν. Δεν έριξαν ούτε ένα δάκρυ για την απάνθρωπη μεταχείριση μεταναστών, που τους καταλογίζει τώρα ο πρώην υπουργός τους.

Αντίθετα, Συριζαίοι της πολιτικής και παντού των μέσων ενημέρωσης, «έβαλαν τα κλάματα» για την εκκένωση κτιρίων στα Εξάρχεια, που είχαν καταλάβει παρανόμως περίεργες ΜΚΟ και είχαν στοιβάξει σαν «σαρδέλες» γυναίκες και μικρά παιδιά υπό εκμετάλλευση και κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής.

Δεύτερο παράδειγμα: Ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης κατηγόρησε τους «συντρόφους» του για ατολμία. Δεν τόλμησαν, λέει, να καταργήσουν την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας από τα απολυτήρια των σχολείων. Χρειάστηκε να επέμβει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να κάνει πράξη αυτό που έπρεπε να έχει γίνει στη χώρα, μετά την κατάργηση του θρησκεύματος στις ταυτότητες επί Σημίτη.

Σ’ αυτή την περίπτωση, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που το «παίζουν» προοδευτικοί, έκαναν πίσω μπροστά στις «σκοταδιστικές αντιλήψεις» και «συμβιβάστηκαν με τον προκλητικό αναχρονισμό» όπως αναφέρει ο κ. Φίλης, που -ειρήσθω έν παρόδω- υπήρξε κι αυτός υπουργός Παιδείας.

Τι να κάνει, όμως, κύριε Φίλη ο πρωθυπουργός, είχε εκλογικές ανάγκες και προτίμησε τον κ. Ιερώνυμο από το κράτος δικαίου, όπως το περιγράφεις στην ανακοίνωση σου.

Δεν είναι τα μόνα αλληλοκαρφώματα συντρόφων, ούτε τα τελευταία. Δείχνουν το πλέγμα της υποκρισίας, πάνω στο οποίο βασίστηκε και εξακολουθεί να βασίζεται η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ. Έρχεται όμως κάποια στιγμή, που οι πολίτες, πέρα από το έργο υπολογίζουν μπροστά στην κάλπη και την αξιοπιστία κάθε ενός και ψηφίζουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δυο μήνες, τώρα, έχει στηρίξει την προσπάθεια του για την ανάκαμψη της χώρας στην αξιοπιστία της πολιτικής του. Δυο μήνες μετά, αύξησε τη δημοτικότητα του και ενέπνευσε αισιοδοξία στους πολίτες για την επόμενη μέρα, σύμφωνα με τα ευρήματα της Opinion Poll που καταγράφουν, ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις της κοινής γνώμης για το ξεκίνημα του κ. Μητσοτάκη και αρνητικές για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ζήτημα για τον πρωθυπουργό, είναι τι αντοχές έχει ο ίδιος και η πολιτική της αλήθειας και της αξιοπιστίας, σε μια Ελλάδα, που στους πολίτες της αρέσει να τούς χαϊδεύουν τ’ αυτιά;

Send this to a friend