Αθήνα

12 oC

αραιές νεφώσεις

«Τα γεγονότα καλέ μου Σάντσο, είναι οι εχθροί της αλήθειας»

Οι Συριζαίοι ήδη βγήκαν στους δρόμους και τις τηλεοράσεις μεταμφιεσμένοι από αριστεροί φορομπήχτες σε δεξιούς νεοφιλελεύθερους και φωνάζουν υπέρ της μείωσης της φορολογίας και των πλεονασμάτων, υπέρ της μεσαίας τάξης και των επιχειρήσεων.

Οι Συριζαίοι ήδη βγήκαν στους δρόμους και τις τηλεοράσεις μεταμφιεσμένοι από αριστεροί φορομπήχτες σε δεξιούς νεοφιλελεύθερους και φωνάζουν υπέρ της μείωσης της φορολογίας και των πλεονασμάτων, υπέρ της μεσαίας τάξης και των επιχειρήσεων.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Ή ξαφνικά, είδαν το φώς το αληθινό, οπότε είναι καλοδεχούμενοι στο κλάμπ ή μας κοροϊδεύουν πάλι αλλάζοντας μάσκες.

Ακούω λοιπόν τους κ.κ. Τσίπρα, Τσακαλώτο και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλούν τον πρωθυπουργό, γιατί σε δυο μήνες δεν προχώρησε τη διαπραγμάτευση για τη μείωση των εξοντωτικών υπερπλεονασμάτων, που οι ίδιοι ψήφισαν και υπερασπίστηκαν στη Βουλή και στο δημόσιο διάλογο.

Και κρύβουν πως έχουν δεσμεύσει τη χώρα με αναγκαστικά πλεονάσματα 2,2% έως το 2060!!! Γιατί δεν ζητούν τη μείωση ή τη διαγραφή τους;

Ισχυρίζονται πως οι ίδιοι είχαν προχωρήσει τη διαπραγμάτευση, στην κυβέρνηση. Μα αν είναι αλήθεια, γιατί μας το έκρυβαν προεκλογικά; Απλά γιατί κανείς ευρωπαίος η όργανο της ΕΕ δεν το γνώριζε και αν το έλεγαν θα τους έκραζαν.

Κατηγορούν το κ. Μητσοτάκη γιατί δεν μείωσε περαιτέρω τη σκληρότατη φορολογία που οι ίδιοι επέβαλαν, εναντίον της μεσαίας τάξης αλλά και αδύναμων τάξεων - μέσα από τη δραματική αύξηση των έμμεσων φόρων σε καύσιμα ,τηλέφωνα και βασικά είδη διατροφής, ακόμα και στα μακαρόνια.

Διαμαρτύρονται επίσης γιατί δεν μείωσε την έκτακτη εισφορά που οι ίδιοι επανέφεραν και γιατί δεν περιόρισε την προκαταβολή φόρου στις επιχειρήσεις, την αύξηση της οποίας κατά 100% ψήφισαν οι ίδιοι στη Βουλή.

Με λίγα λόγια κατηγορούν τον πρωθυπουργό, γιατί δεν κατήργησε ένα μεγάλο μέρος του κρυφού τέταρτου μνημονίου, που αποδέχτηκε και ενέκρινε η «μπετόν αρμέ» Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στο κοινοβούλιο.

Θα έλεγε κανείς πως «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» και θα είχε δίκιο, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να σκύψει σαν μεγάλο κόμμα και να εξετάσει σε βάθος τα αίτια της τετραπλής, μοναδικής στην ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία, ήττας του, κάθεται πάνω στα ερείπια και ρίχνει ακόμα στάχτες, στα μάτια των οπαδών του, στις τάξεις των οποίων, αυξάνεται η απογοήτευση για την εικόνα του, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Έφτασε μάλιστα , χθες στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, στον ΣΚΑΪ να μειώσει και την εκλογική διαφορά των δυο κομμάτων, στις 7 μονάδες από τις 8,4, αυξάνοντας αυθαίρετα το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στο 32 % (31,53) και μειώνοντας το ποσοστό της ΝΔ στο 39 (39,85). Λεπτομέρειες θα μου πείτε.

Όχι ακριβώς, γιατί δείχνει μια προσπάθεια της παρέας Τσίπρα, να βάλει κάτω από το χαλί τα πραγματικά αιτία της ήττας και να ωραιοποιήσει την κατάσταση , στους εναπομείναντες οπαδούς.

Εξ ου και το πρώιμο καρναβάλι στον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει δείξει ως κόμμα, πως αν τα γεγονότα δεν συμφωνούν μαζί του τότε αλίμονο στα γεγονότα. Φαίνεται πως αδυνατεί, να ξεφύγει από αυτή την πρακτική, ίσως γιατί η διαστρέβλωση της αλήθειας, βρίσκεται καταγεγραμμένη, στο αριστερό DNA του.

«Τα γεγονότα καλέ μου Σάντσο, είναι οι εχθροί της αλήθειας». (Μιγκέλ Θερβάντες)

Send this to a friend