Αθήνα

16 oC

σποραδικές νεφώσεις

«Τρικυμία εν ποτηρίω» για ένα μπάρμπεκιου με χοιρινό

Στη Γαλλία από το 2011 απαγορεύτηκε δια νόμου η μπούργκα, η πλήρης κάλυψη του προσώπου των γυναικών και ακολούθησαν το Βέλγιο, η Δανία, ο Καναδάς, η Νορβηγία και άλλες χώρες  του δυτικού κόσμου.

Στη Γαλλία από το 2011 απαγορεύτηκε δια νόμου η μπούργκα, η πλήρης κάλυψη του προσώπου των γυναικών και ακολούθησαν το Βέλγιο, η Δανία, ο Καναδάς, η Νορβηγία και άλλες χώρες  του δυτικού κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Οι υποστηρικτές της κατάργησης της μπούργκας επισημαίνουν πως τέτοιες απαγορεύσεις είναι αναγκαίες για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας και των δυτικών αξιών, αλλά και για να ενθαρρυνθούν μετανάστες να ενσωματωθούν πιο εύκολα στις δυτικές κοινωνίες, στις οποίες επέλεξαν να ζήσουν.

Οι χώρες του δυτικού κόσμου δείχνουν να μην υποχωρούν στις άξιες, τις παραδόσεις τους στα ήθη και έθιμά τους, προκειμένου να φιλοξενήσουν μετανάστες και πρόσφυγες. Θέλουν να διατηρήσουν αυτό που έχουν, το οποίο ζηλεύουν οι μετανάστες και γι’ αυτό καταφθάνουν κατά εκατομμύρια εδώ, στον ευρωπαϊκό - δυτικό τρόπο ζωής.

Στην Ελλάδα, κάποιοι ζητούν το αντίθετο. Να επιβληθούν απαγορεύσεις στους Έλληνες.

Με αφορμή μια ανακοίνωση ακραίας ομάδας, στη Θεσσαλονίκη, που κάλεσε για μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ έξω από Hot Spot, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιαννούλης διερωτήθηκε στη Βουλή, αν αυτό πρέπει να περιληφθεί ως αδίκημα στο νέο ποινικό κώδικα, γιατί προκαλείται το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων.

Αν είναι προκλητική και ανόητη η ιδέα κάποιων ακροδεξιών στοιχείων να ψήσουν χοιρινό κοντά σε Hot Spot, απλά και μόνο για να προκαλέσουν τους μουσουλμάνους, η πρόταση Γιαννούλη για ανάδειξη αυτής της συμπεριφοράς σε ποινικό αδίκημα φτάνει στα όρια του απολυταρχισμού.

Με αυτή τη λογική του, θα έπρεπε να τιμωρείται όποιος προκαλεί το θρησκευτικό συναίσθημα, με κρεατοφαγία σε δημόσιο χώρο τη Μεγάλη Εβδομάδα ή κάνει μπάρμπεκιου  έξω από ένα μοναστήρι που κάνουν νηστεία οι καλόγεροι. Αστεία πράγματα.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι! Άλλο είναι ο σεβασμός στα θρησκευτικά «πιστεύω» των μουσουλμάνων  και άλλο η προσαρμογή των Ελλήνων και μάλιστα δια νόμου στα δικά τους.

Σε μια εποχή που τα προβλήματα στη γειτονιά μας αυξάνονται, που το μεταναστευτικό γιγαντώνεται και η χώρα κάνει σοβαρή προσπάθεια να βγει από τη μιζέρια, εμείς αναδεικνύουμε σε μείζον θέμα το απαράδεκτο κάλεσμα για μπάρμπεκιου μιας ομάδας ακραίων στοιχείων έξω από χώρους φιλοξενίας.

Μπορεί η ηγεσία της κυβέρνησης να συμφωνεί με την μισή άποψη του κ. Γιαννούλη, της καταδίκης αυτής της ομάδας και να διαφωνεί με τη νομοθέτηση ποινών για τέτοιες συμπεριφορές, μπορεί να αδειάζει τους βουλευτές της που βγήκαν απέναντι στον κ Γιαννούλη και να δημιουργεί εσωκομματικό ζήτημα, αλλά δεν μπορεί να κρύψει την αδυναμία της να διαχειριστεί το μεταναστευτικό. Πηγαίνει από σχέδιο σε σχέδιο, χωρίς να  μπορεί να θωρακίσει τα σύνορα, ακόμα και στον Έβρο, όπως έκανε η Βουλγαρία μέσα στο καλοκαίρι. Γιατί ;

Send this to a friend