Αθήνα

19 oC

σποραδικές νεφώσεις

Απλά, κάντε το αυτονόητο 

Την περασμένη Παρασκευή και ενώ οι βουλευτές έφευγαν για τις διακοπές τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε στο γραφείο του πρωί – πρωί και στις επτά, άρχιζε να τηλεφωνεί στους υπουργούς και στους αρμόδιους παράγοντες.

Την περασμένη Παρασκευή και ενώ οι βουλευτές έφευγαν για τις διακοπές τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε στο γραφείο του πρωί – πρωί και στις επτά, άρχιζε να τηλεφωνεί στους υπουργούς και στους αρμόδιους παράγοντες.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Ήθελε να ενημερωθεί για το σχεδιασμό τους και να δώσει οδηγίες, για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, καθώς η ΕΜΥ προειδοποιούσε για καύσωνα τις επόμενες μέρες και για ισχυρό κίνδυνο πυρκαγιών σ όλη τη χώρα, κάτι που τελικά συνέβη.

Φυσικά, δεν αποτελεί είδηση, μια τέτοια προληπτική ενέργεια, πρωθυπουργού για καμία ευρωπαϊκή χώρα. Γιατί θεωρείται αυτονόητη. Εδώ μπορεί να μας ξενίζει γιατί είχαμε μάθει, κυβερνήσεις να πηγαίνουν με τον... αραμπά, να δρουν κατασταλτικά, πολλές φορές χωρίς σχέδιο.

Καταγράφω μερικά ακόμα αυτονόητα από την ειδησεογραφία των ημερών. Αυτονόητο είναι να παύονται οι υπουργοί από το αξίωμα τους όταν παραβιάζουν έναν νόμο του κράτους, ακόμα και τον αντικαπνιστικό. Το ζήτησε ο κ. Μπεχράκης για όσους υπουργούς καπνίζουν σε δημόσιο χώρο.

Αυτονόητο είναι σε μια σύγχρονη χώρα, να μην υπάρχουν προβλήματα με τα σκουπίδια .Κι όμως πνιγόμαστε σ αυτά και η πολιτεία απλά κοιτάει το πρόβλημα, τα τελευταία πολλά χρόνια. Αποτελεί έγκλημα για την υγεία των πολιτών, προειδοποιεί ο αρμόδιος υπουργός κ. Θεοδωρικάκος βλέποντας τον κίνδυνο που ελλοχεύει στην Αθήνα.

Αυτονόητο είναι μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση, να απορροφά τα κονδύλια της ΕΕ, προς όφελος της οικονομίας και των πολιτών της. Μαθαίνουμε από τον αρμόδιο επίτροπο Γιοχάνες Χάν, ύστερα από επιστολή του προς την κυβέρνηση, πως κινδυνεύουν να χαθούν 2,5 δισεκατομμύρια. Γιατί από τα 2,8 του 2019 η προηγούμενη κυβέρνηση, το πρώτο εξάμηνο απορρόφησε μόνο... 300 εκ.

Αυτονόητο είναι οι δημόσιοι διαγωνισμοί να έχουν μοναδικό κριτήριο το δημόσιο συμφέρον. Κάποιοι που θεωρούνται... προβληματισμοί επανεξετάζονται τώρα σύμφωνα με δηλώσεις τους αρμόδιου υπουργού Κ. Καραμανλή.

Αυτονόητη είναι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, γι αυτό και οι δικαστές πρέπει να βρουν την αλήθεια γύρω από την υπόθεση Novartis και το ρόλο του υπουργού «Ρασπούτιν» το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα, που τώρα απαλλάσσονται κάθε υπόνοιας και κατηγορίας.

Στο δυτικό κόσμο αυτονόητο είναι, να υπάρχει μια κυβέρνηση που λειτουργεί προς όφελος των πολιτών, που επιλύει προβλήματα, που εφαρμόζει τους νόμους που ψηφίζονται, είτε αφορούν πολιτικά πρόσωπα, είτε πολίτες.
Διεθνείς έρευνες, δείχνουν πως σε χώρες που οι κυβερνήσεις και οι πολίτες κάνουν το αυτονόητο και η νομιμότητα είναι αυξημένη, οι πολίτες τους απολαμβάνουν μεγαλύτερης ευημερίας.

Αυτό δεν είναι το ζητούμενο και για μας;

Send this to a friend