Αθήνα

23 oC

αίθριος καιρός

Από το 1989 στο 2019, στις σκευωρίες πάντα μέσα η αριστερά

Το 1989, η σκευωρία κατά του Ανδρέα Παπανδρέου, για το σκάνδαλο Κοσκωτά – στην οποία συμμετείχε μαζί με τη ΝΔ και όλη η αριστερά της εποχής  (Φλωράκης και Κύρκος) κατέπεσε στο Ειδικό Δικαστήριο.

Το 1989, η σκευωρία κατά του Ανδρέα Παπανδρέου, για το σκάνδαλο Κοσκωτά – στην οποία συμμετείχε μαζί με τη ΝΔ και όλη η αριστερά της εποχής  (Φλωράκης και Κύρκος) κατέπεσε στο Ειδικό Δικαστήριο.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Η σκευωρία της NOVARTIS που έστησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (πάλι η αριστερά) και την ονόμασε ως το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής του ελληνικού κράτους», δεν μπορεί, ούτε σε δικαστική αίθουσα, να φτάσει.

Καταρρέει σε δόσεις, καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία, πέραν των καταθέσεων των αμφιλεγόμενων, χωρίς όνομα, μαρτύρων.

Το 1989 για την αριστερά, στόχος ήταν η απομυθοποίηση του Παπανδρέου δια της καταδίκης και της φυλάκισης του και η «αρπαγή» τμήματος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό και συνεργάστηκε, στην κυβέρνηση Τζαννετάκη, με τη ΝΔ και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Το 2019 για την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, στόχος είναι η παραμονή στην εξουσία , που μπορεί να καταστεί εφικτή, μόνο μέσα από τη διάλυση του Κινήματος Αλλαγής και την υπονόμευση της αξιοπιστίας της ΝΔ με την ταύτισή της, με την πολιτική διαφθορά και τον παλαιοκομματισμό.

Το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απλό. Άλλωστε δεν σκέφτηκαν και πολύ. «Ξεπατίκωσαν» τη σκευωρία του 1989.

Τότε, υπήρξε αφορμή ένα υπαρκτό σκάνδαλο, η υπόθεση Κοσκωτά και η εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών σ’ αυτό, τώρα χρησιμοποιήθηκε το υπαρκτό σκάνδαλο της Novartis με τους γιατρούς, για να εμπλέξει η κυβέρνηση, δέκα πολιτικά πρόσωπα, από την αντιπολίτευση.

Τότε χρησιμοποιήθηκαν επώνυμοι μάρτυρες που κατέθεταν, όπως αποδείχτηκε ψευδώς, ότι μετέφεραν σε κούτες, χρήματα στο σπίτι του Ανδρέα Παπανδρέου, τώρα αξιοποιούνται ανώνυμοι, προστατευόμενοι μάρτυρες που καταθέσαν ότι δέκα πολιτικοί μεταξύ αυτών, οι βασικοί αντίπαλοι του κ. Τσίπρα, Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας, Γεωργιάδη, Λοβέρδος και άλλοι έπαιρναν χρήματα από την Novartis.

Βεβαίως, η προανάκριση δεν βρήκε χρήματα, ούτε σε λογαριασμούς, ούτε σε εταιρίες, ούτε σε συγγενείς, ούτε σε φίλους  και το «μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους», που με περηφάνια προανήγγειλε, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο αρμόδιος υπουργός κ. Παπαγγελόπουλος, συντρίβεται...

Κι αν ολοκληρωθεί η συντριβή, τότε δεν θα πρέπει να αγνοούν οι πολιτικοί μας, την παροιμία «όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα».

Send this to a friend