Αθήνα

12 oC

αυξημένες νεφώσεις

Από το «ήταν δίκαιο…» στο «είπαμε και το κάναμε»

Η κυβέρνηση  Μητσοτάκη, δείχνει να ακολουθεί την επικοινωνιακή πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» έλεγε ο κ. Τσίπρας, κάθε τρεις και λίγο με βιντεάκια, για να μας πείσει ότι τηρεί τις δεσμεύσεις του, «το είπαμε και το κάναμε», λέει τώρα με τον ίδιο τρόπο και σκοπό η ΝΔ.

Η κυβέρνηση  Μητσοτάκη, δείχνει να ακολουθεί την επικοινωνιακή πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» έλεγε ο κ. Τσίπρας, κάθε τρεις και λίγο με βιντεάκια, για να μας πείσει ότι τηρεί τις δεσμεύσεις του, «το είπαμε και το κάναμε», λέει τώρα με τον ίδιο τρόπο και σκοπό η ΝΔ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Η κυβέρνηση κινήθηκε, στο ίδιο μοτίβο με την προηγουμένη, προκειμένου να πείσει, για το έργο της τώρα, που  οι παλινωδίες στο μεταναστευτικό, έχουν οδηγήσει τα νησιά σε έκρηξη, που ετοιμάζονται νέες κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς, που τα «φάουλ» στο ποδόσφαιρο ανακάτεψαν κυβέρνηση και ολιγάρχες και που στην αγορά, παρά τα όσα λέγονται, η κατανάλωση παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα δημιουργώντας ανησυχίες...

Το σύνθημα «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, δεν έπεισε τους πολίτες με αποτέλεσμα ο κ. Τσίπρας να υποστεί οδυνηρή τετραπλή ήττα. Γιατί απλά οι πολίτες, στην πλειοψηφία τους,  δεν «μασάνε» από κούφια λόγια. Βλέπουν τη γενικότερη εικόνα, βλέπουν το δάσος και ο κ. Τσίπρας προσπαθούσε να τους δείξει το δέντρο για να καλύψει τα ψέματά του και την επιχείρηση παραπλάνησης ενός λαού...

Και φαίνεται πως αυτό ακόμα, δεν το έχουν καταλάβει στην αξιωματική αντιπολίτευση, γιατί στις 84 σελίδες για την ήττα του κόμματος, στις εκλογές, δεν λένε την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι μια και μοναδική. Ότι κορόιδεψαν τους πολίτες κατάμουτρα. Άλλα τους έταξαν, άλλα έκαναν.

Δεν εξήγησαν γιατί δεν συνέχισαν το δεύτερο μνημόνιο, με μέτρα έως δυο δισεκατομμύρια, αλλά αντ' αυτού  έφεραν ένα νέο, με δέκα δισεκατομμύρια  που κόστισε τελικά εκατό δισεκατομμύρια στη χώρα, λόγω καθυστέρησης της ανάπτυξης , όταν υπόσχονταν άλλα.

Δεν εξήγησαν γιατί υποθήκευσαν τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια στους δανειστές.

Δεν εξήγησαν γιατί αποδέχτηκαν λιτότητα έως το 2023 με τεράστια πλεονάσματα.

Γι αυτά τα μείζονα θέματα δεν υπήρξε βιντεάκι με το σύνθημα «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Εκείνο που μένει στους πολίτες, στο τέλος, δεν είναι, ένα συγκεκριμένο μέτρο, αλλά η συνολική εικόνα μιας κυβέρνησης, η προσφορά της στην ανάταση και ανάπτυξη της  κοινωνίας, στο βαθμό ευημερίας της, ο πολιτικός πολιτισμός της. Η  προσπάθεια της, να κερδίσει τους πολίτες είναι συνεχής είναι καθημερινή. Το ταμείο γίνεται στο τέλος της τετραετίας.

Η αλαζονεία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν επέτρεψε να γίνει αντιληπτό και το πλήρωσαν με οδυνηρό τρόπο στις εκλογές, με τους ψηφοφόρους να τους ανταποδίδουν στην ουσία ,το σύνθημα «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Ας πάρει τα  μαθήματα της  η νέα κυβέρνηση, μην ακούσει και αυτή στο τέλος, από την κοινωνία «το είπαμε και το κάναμε».

Send this to a friend