Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αργά ή γρήγορα, πρέπει να καταλάβουν...

Για μία ακόμη φορά, όπως όλα δείχνουν, η κυβερνητική πλειοψηφία θα διασωθεί σε ό,τι αφορά τη διάταξη για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια από τις ψήφους της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του Κινήματος Αλλαγής (της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού).

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Η εν λόγω διάταξη, η οποία έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, αφορά πάντως ένα ευαίσθητο θέμα και θίγει πολλά ταμπού της κοινωνίας. Χωρίς να σημαίνει αυτό πως είναι ανάξια λόγου, είναι πάντως μία διάταξη από την οποία δεν εξαρτάται π.χ. η συνέχεια της χώρας, όπως έγινε με το τρίτο μνημόνιο, τον Αύγουστο του 2015.

Ακόμη κι έτσι, όμως, πρόκειται πράγματι για μια σημαντική μεταρρύθμιση στον τομέα των ατομικών δικαιωμάτων - είτε κάποιος συμφωνεί είτε διαφωνεί με αυτήν. Για την οποία δεν μπορεί εφεξής να κομπάζει η κυβέρνηση ότι έχει την ιδιοκτησία της, έστω κι αν ανήκε στην ατζέντα της. Θα πρέπει να αναγνωρίσει τη συμβολή της αντιπολίτευσης, δίχως πάλι αυτό να σημαίνει ευρύτερη συνεργασία.

Θα πρέπει απλώς, κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, να αποδεχθεί ότι στα (λιγότερο ή περισσότερο) δύσκολα, έχει πάντοτε τη στήριξη που χρειάζεται. Από αυτούς που καθημερινά λοιδορεί και απαξιώνει και τους κατηγορεί ότι «βούλιαξαν» τη χώρα...

Send this to a friend