Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

Αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει!

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος σχολιάζει τη ανακοίνωση του Παναθηναϊκού που ζητάει από τους παίχτες να δείξουν τις… πραγματικές δυνατότητές τους! Θέλουν αλλά μπορούν;

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος σχολιάζει τη ανακοίνωση του Παναθηναϊκού που ζητάει από τους παίχτες να δείξουν τις… πραγματικές δυνατότητές τους! Θέλουν αλλά μπορούν;

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος

Όλα καλά κι όλα ωραία λοιπόν στον Παναθηναϊκό, τα λύσαμε τα θέματα! Κι αφού το λέει η ίδια η διοίκηση γιατί να μην την πιστέψουμε;

Κοτζάμ ανακοίνωση έβγαλε η ομάδα, για να μας πει ότι υπάρχει προβληματισμός και απαιτείται άμεση βελτίωση αλλά όλα θα πάνε καλά.

Α, και τι άλλο; Ότι η διοίκηση στηρίζει το πλάνο και περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή.

Υπάρχει κι ένας αστερίσκος, ας τον πούμε έτσι. Ότι υπάρχει ανάγκη για…

Βάζουμε το σχετικό απόσπασμα αυτολεξεί από την ανακοίνωση:

«Είναι πια άμεση ανάγκη και οι ποδοσφαιριστές μας, συνειδητοποιώντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, να παρουσιάσουν τις πραγματικές ικανότητες τους. Πλέον η προσοχή όλων επικεντρώνεται απόλυτα στον προσεχή αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, απ’ όπου και περιμένουμε να δούμε την αλλαγή στην εικόνα του Παναθηναϊκού».

Δηλαδή οι παίχτες δεν παρουσιάζουν τις πραγματικές τους δυνατότητες; Μπορούν αλλά δεν θέλουν;

Και γιατί να μη σκεφτεί κάποιος ότι ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ;

Πόσο καλύτερα μπορεί αυτή η άμυνα; Ο Πούγγουρας, ο Κολοβέτσιος, ο Μαυρομάτης, ακόμα και ο πιο έμπειρος Γιόχανσον, είναι συγκεκριμένων δυνατοτήτων. Έχουν ένα ταβάνι.

Και συγγνώμη αν κάποιοι ενοχλούνται, αλλά το ξαναλέω. Αυτά τα παιδιά σε άλλες εποχές δεν θα φορούσαν ποτέ την πράσινη φανέλα. Ποτέ. Ούτε σε εκπαιδευτικό δίτερμα!

Και ποιος άραγε από τους δεκατέσσερις που έπαιξαν στη Θεσσαλονίκη θα ήταν έστω στον πάγκο του Παναθηναϊκού άλλες εποχές; Όλοι το ξέρουν. Κανείς.

Και για να το πούμε κι αλλιώς. Αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει! Κι αν κάποιαν φορά βγάλει και λίγο καλύτερο, αυτό δεν είναι ο κανόνας, δεν είναι η καθημερινότητα, δεν είναι το στάνταρ, είναι κάτι τυχαίο.

Ποιος ξεχνάει ότι αυτοί οι παίχτες βλέπουν σαν… ντέρμπι τα παιχνίδια με τη Λαμία και τον ΟΦΗ; Ούτε εκεί -σύμφωνα με τη διοίκηση- έδειξαν τις πραγματικές τους δυνατότητες;

Είναι θέμα ρεπερτορίου. Οι «καλλιτέχνες» δεν βγάζουν κάτι παραπάνω. Φτάνουν ως ένα όριο, είναι αδύνατο να το ξεπεράσουν.

Πώς θα κάνει τον Βαρέλα -για παράδειγμα- ο Κολοβέτσιος; Πώς θα κεντάει η μεσαία γραμμή, πώς θα πρεσάρει ακατάπαυστα, πώς θα γίνει παραγωγική η επίθεση;

Το είπαμε, αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει. Και το είπαμε και χτες. Αν ο Νταμπίζας έχει δέκα δραχμές στην τσέπη, τι μπορεί να ψωνίσει; Μόνο από… πανέρι!

Άρα η διοίκηση που καλεί τους παίχτες να δείξουν τις πραγματικές ικανότητες τους (!) πετάει τη μπάλα αράουτ!

Ο Δώνης μπορεί ίσως να κάνει τους παίχτες να παίζουν με μεγαλύτερο πάθος. Δεν μπορεί όμως να τους μάθει να πηδάνε πιο ψηλά, να βγάζουν μπαλιές, να σκοράρουν. Είναι αδύνατο γιατί… αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει!

Κι όταν το πάθος δεν συμβαδίζει και με συγκεκριμένες δυνατότητες, δεν μπορεί να καλύψει τα πάντα.

Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του το κλασικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Είναι παιχνίδι ειδικών συνθηκών. Το ξέρουν όλοι.

Διοίκηση, τεχνική ηγεσία, κόσμος, που λέει κι η ανακοίνωση.

Αλλά δεν θα γίνουν… Χάρι Πότερ οι παίχτες. Κι είναι επιτακτική ανάγκη να το συνειδητοποιήσει ο κόσμος και να προστατεύσει την ομάδα από χοντρή στραβή. Δεν θα αντέξει ο οργανισμός Παναθηναϊκός μια νέα στραβή.

Send this to a friend