Αθήνα

13 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

Ο Μπάρακ, η Άνγκελα, το ελληνικό χρέος και η «κομμένη» μπύρα

Ο Μπάρακ, η Άνγκελα, το ελληνικό χρέος και η «κομμένη» μπύρα

Πριν καλά-καλά αναχωρήσει ο Ομπάμα από την Αθήνα, κυβερνητική πηγή, κατά το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έσπευσε να μας πληροφορήσει ότι η εκλογή Τραμπ ήταν τελικά αυτή που επιτάχυνε τις εξελίξεις για το χρέος και «υποχρέωσε» τον Αμερικανό πρόεδρο να ασπαστεί τις ελληνικές θέσεις.

Και ξαφνικά, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου Ομπάμα-Μέρκελ, διάρκειας 70 λεπτών, ούτε λέξη για την Ελλάδα.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Το μήνυμα δεν μεταφέρθηκε ποτέ στο Βερολίνο...

Λοιπόν, ας είμαστε ρεαλιστές: ΗΠΑ και Γερμανία έχουν πολύ σημαντικότερα θέματα να συζητήσουν από την Ελλάδα. Και έχει πολύ μα πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον παγκοσμίως το γεγονός ότι ο Ομπάμα, ως εκπρόσωπος των ΗΠΑ, αντιμετώπισε την Καγκελάριο και τη χώρα της ως διακριτό οικονομικό και εμπορικό εταίρο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκείνος, φεύγει από το Λευκό Οίκο τον Γενάρη. Εκείνη, την Κυριακή, θα ανακοινώσει εάν θα είναι εκ νέου υποψήφια Καγκελάριος, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις γερμανικές εκλογές. Και μέσα στο γενικότερο τοπίο της ανόδου του λαϊκισμού και του εθνικισμού, με το AfD να παραμονεύει στη Γερμανία, δεν υπήρχε λόγος η Ελλάδα και τα λεφτά που πάνε στο «βαρέλι δίχως πάτο» να διαταράξουν το πολιτικό status quo.

Στην Ελλάδα το ξέραμε αυτό. Άλλο αν δεν το λέγαμε, γιατί - για κάποιους - είναι «ανθελληνική θέση» ή είμαστε «γερμανοτσολιάδες».

Εκτός αν τελικά πιστεύουμε ότι στο Βερολίνο τάισαν τον Μπάρακ... χαλασμένο currywurst ή είχε «κόψει» η μπύρα.

Send this to a friend