• Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου
  • 09:45

Αθήνα

13 oC

αραιές νεφώσεις

Χάος στα υπουργεία

Εδώ και μέρες υπουργοί και λοιποί κυβερνητικοί παράγοντες μαζεύουν τα πράγματα τους, από τα γραφεία τους.

Εδώ και μέρες υπουργοί και λοιποί κυβερνητικοί παράγοντες μαζεύουν τα πράγματα τους, από τα γραφεία τους.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Άλλωστε μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που ο κ. Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει δημοψήφισμα για την κυβέρνησή του, αδυνατούσαν να κυβερνήσουν, καθώς ακόμα και στις συσκέψεις οι οδηγίες τους προς τα μόνιμα στελέχη των υπουργείων, έβρισκαν... τοίχο.

Στα υπουργεία, οι υψηλόβαθμοι δημόσιοι υπάλληλοι, βλέποντας πως σε λίγο θα έχουν άλλους ως υπουργούς, κατέβασαν τα... μολύβια. Αρνούνταν να υπακούσουν σε εντολές, είτε φοβούμενοι για ρουσφετολογικό περιεχόμενο, είτε αρνούμενοι καθαρά να εκτελέσουν οδηγίες από υπουργούς που φεύγουν. Λέγεται, μάλιστα ότι ακούστηκαν στις συσκέψεις εκφράσεις, όπως «ποιός είσαι εσύ, που θα μου δώσεις εντολές, αφού σε μια βδομάδα φεύγεις».

Το χάος και τα φαινόμενα διάλυσης δεν παρατηρούνται μόνο στο χώρο της δημόσιας διοίκησης, αλλά σ’ όλο το συριζαίικο σύστημα.

Η τεράστια πολιτική γκάφα του Αλέξη Τσίπρα να χαρακτηρίσει δημοψήφισμα τις ευρωεκλογές και μετά να προσφύγει αμέσως σε εθνικές οδήγησε τη χώρα σε μια περίοδο αχρείαστης ακυβερνησίας και σε... βέρτιγκο τον ίδιο και το κόμμα του.

Ακόμα και σήμερα έξι μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Αλέξης Τσίπρας πορεύεται χωρίς σχέδιο, χωρίς αφήγημα, με ανούσια επικοινωνιακή πολιτική, με σποτ χωρίς ειρμό και με σπασμωδικές κινήσεις όπως κι αυτή, με την οποία ζήτησε ξαφνικά συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, με ανούσιες δικαιολογίες.

Πριν ένα μήνα είχε απειλήσει με αποπομπή από τα ψηφοδέλτια όσους υποψήφιους βουλευτές επιχειρούσαν να βγουν στα «παράθυρα» του τηλεοπτικού σταθμού, που για τη συριζαίικη προπαγάνδα ήταν τόσο μισητός όσο παλαιότερα το Mega, που έκλεισε πριν 3 χρόνια. Τώρα ζαλισμένοι σπεύδουν στο Φάληρο.

Όπως μου μετέφερε κάποιος, στο ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις μέρες ζουν το μαρτύριο της σταγόνας. Ξέρουν, κάθε μέρα που περνά, πως βρίσκονται όλο και πιο κοντά στην επιβεβαίωση μιας μεγάλης ήττας και θέλουν αυτό το μαρτύριο να τελειώσει μια ώρα νωρίτερα.

Send this to a friend