Αθήνα

17 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

Δεν είναι έτσι, αν έτσι νομίζουνε...

Η χθεσινή αρνητική για την Ελλάδα κατάληξη του Eurogroup, λόγω της γερμανικής αντίδρασης, και κυρίως η υποχρέωση που ανέλαβε η κυβέρνηση να βρει ισοδύναμο αξίας 28 εκατ. ευρώ για τον ΦΠΑ στα νησιά υπενθυμίζουν με τον πιο σκληρό τρόπο στον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του ότι καμιά φορά δεν ισχύει αυτό που είχε πει ο Πιραντέλλο.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Τι είχε πει; Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε. Και τι νόμιζε η κυβέρνηση; Ότι έρχονται χαρές και πανηγύρια για την έξοδο από το μνημόνιο ή ότι η αποθέωσή της από τον Επίτροπο Μοσκοβισί δημιουργούν μια νέα πραγματικότητα για την Ελλάδα και ένα πολιτικό κεφάλαιο που μπορεί να αξιοποιήσει η ίδια η κυβέρνηση - ιδιαίτερα στο δρόμο προς τις εκλογές.

Τα πράγματα, όμως, δεν είναι έτσι. Είναι εντελώς διαφορετικά. Κι αυτό φρόντισαν να υπενθυμίσουν στην Ελλάδα οι Γερμανοί και γενικότερα οι εταίροι με τη στάση τους, καθώς φρόντισαν να στείλουν και έμμεσα μηνύματα για το ζήτημα των συντάξεων και το ενδεχόμενο να μην ισχύσουν οι περικοπές του 2019 - όπως επιδιώκει η κυβέρνηση.

Το μήνυμα είναι σαφές: η εμπιστοσύνη δεν έχει αποκατασταθεί. Ό, τι κι αν λέει επ' αυτού η κυβέρνηση.

Συμβολικά δε, το χαστούκι είναι ακόμη μεγαλύτερο όταν, παρά τα θηριώδη υπερπλεονάσματα, οι εταίροι «σέρνουν» την Αθήνα να βρει ισοδύναμο 28 εκατ. ευρώ - ναι, 28 εκατ. ευρώ! - προκειμένου να μην τιναχθεί στον αέρα η ομαλή ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο.

Τελικά, δεν είναι έτσι, αν έτσι νομίζουνε.

Send this to a friend