• Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου
  • 09:43

Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Δεξιά στροφή και αυταρχισμός από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ- Παπακώστα

Η κα Παπακώστα μας είπε, πως η "απώθηση με χημικά" των διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη ήταν η εσχάτη λύση, γιατί έπρεπε να προστατευτεί η εικόνα της χώρας, να προστατευτεί το μεγάλο γεγονός που ήταν τα εγκαίνια της ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ.

 Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Έτσι δικαιολόγησε, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τσίπρα, την απαράδεκτη σε ένταση και έκταση, άγρια επίθεση με δακρυγόνα αστυνομικών δυνάμεων, κατά απλών πολιτών που διαδήλωναν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, με θύματα πολίτες, δημοσιογράφους, ιερωμένους ακόμα και παιδιά.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, σύμφωνα με την κα Παπακώστα, ιεράρχησε την προστασία της εικόνας της χώρας, εν προκειμένω της κυβέρνησης, ως πρωταρχική προτεραιότητα, παραμερίζοντας το Σύνταγμα που στο άρθρο 2 παρ. 1 αναφέρει ότι "ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας". Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα... Άλλωστε συνέβησαν και χειρότερα...

Χθες αστυνομικοί που φρουρούσαν τον κ. Καμμένο, κατά την επίσκεψη- αστραπή στη Καβάλα, συνέλαβαν μια γυναίκα που διαμαρτύρονταν μόνη της, εναντίον του.

Πριν μερικές βδομάδες στη Σύρο μια άλλη γυναίκα που προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί στον πρωθυπουργό, υπέστη επίθεση από τους άνδρες της προσωπικής του ασφαλείας, οι οποίοι κατά δήλωση της, την έπιασαν από το λαιμό, και την έσυραν μακριά για να μην χαλάσει την εικόνα του κ. Τσίπρα.

Τα τελευταία κρούσματα, αποτελούν πρωτόγνωρες περιπτώσεις αυταρχισμού για τη χώρα μας και δεν καταγράφηκαν με προηγούμενες κυβερνήσεις, σε χειρότερες περιόδους, που είχαν δεχτεί σκληρότερη κριτική από πολίτες, μέσα ενημέρωσης και αντιπολίτευση.

Διαπιστώνεται καθημερινά πως η κυβέρνηση Τσίπρα, διολισθαίνει σε αντιλαϊκές και αυταρχικές μεθόδους φίμωσης κάθε αντίθετης άποψης - όχι μόνο στα ΜΜΕ- αλλά ακόμα και όταν προέρχονται από απλούς πολίτες, που το μόνο όπλο τους, απέναντι στη εξουσία είναι η λεκτική αποδοκιμασία η απλά η διαμαρτυρία τους.

Εάν αυτά συνέβαιναν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, οι αστυνομικοί θα βρίσκονταν στο σπίτι τους και θα υπήρξαν παραιτήσεις. Στη χώρα του κ. Τσίπρα, όμως που Μέσα Ενημέρωσης ζητούν ρυθμίσεις των χρεών τους, η κριτική περιορίζεται στα αυτονόητα και η δικαιοσύνη ψάχνει δια του νέου υπουργού να βρει τα σκάνδαλα των πολιτικών της αντιπάλων και βάζει στο αρχείο την καταγγελία της γυναίκας που σύρθηκε βίαια στη Σύρο, η εκείνης που συνελήφθη άδικα στον Καβάλα.

Είναι σαφές πως οι εμφανίσεις του πρωθυπουργού μετά το Μακεδονικό και την καταστροφή στο Μάτι, σχεδιάζονται, να γίνονται σε συνθήκες χειρουργείου. Άνδρες της ασφάλειας του, δημιουργούν την εικόνα πολιτών γύρω του, βουλευτές και στελέχη του κόμματος τον υποδέχονται και τον ασπάζονται, όπως στην Ιθάκη και εκατοντάδες αστυνομικοί είναι έτοιμοι σε κάθε επίσκεψη του να κλείσουν τους δρόμους, μη τυχόν συναντήσει ανεπιθύμητους αυθόρμητους πολίτες.

Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τα ΜΑΤ που παλαιότερα ήθελε να καταργήσει, εναντίον συγκεντρωμένων πολιτών.
Κάνει χρήση δακρυγόνων και κάθε χημικής ουσίας, που κάποτε καταδίκαζε με σκληρή γλώσσα, για να διαλύσει τους διαδηλωτές.

Δέχεται να εκπροσωπείται από πρώην βουλευτή της δεξιάς, η οποία τον είχε αποκαλέσει, ψεύτη, αμοραλιστή και περίγελο του Καμμένου. Γι αυτό δικαίως η κα Παπακώστα βγήκε και δήλωσε σε πως δεν υπάρχει πια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ,άλλα υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Παπακώστα.

Τι ντροπή... που έγραφε κάποτε και η σημερινή υφυπουργός.

Send this to a friend