• Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου
  • 06:41

Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Διφορούμενες δηλώσεις για εκλογές

Αν δεν υπάρχουν εκλογές το έτος που διανύουμε όπως διατυπώνεται σε όλους τους τόνους από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τότε γιατί τόσος πόνος και τόση αγάπη με παροχές προς τους κοινωνικά αδύνατους συμπολίτες μας. Μην μου πείτε ότι πραγματικά σκέφτονται τους συνανθρώπους μας και με το υστέρημα της οικονομικής πολιτικής τους βοηθάνε με κάθε τρόπο.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Απλά ξέρετε το γίνεται. Ο πρωθυπουργός διαψεύδει όπως ορθά κάνει την πιθανότητα εκλογών, αλλά αν του κάτσουν δεν θα πει όχι. Απλά το ερώτημά του είναι ένα: Εκλογές το φθινόπωρο του έτους που διανύουμε ή έξι μήνες μετά μέσα στο 2019.

Θα μου πείτε τι σημασία έχει αν οι εκλογές γίνουν φθινόπωρο ή την άνοιξη. Σημασία έχει πως ήδη βρισκόμαστε σε προεκλογικό έτος και οι ρυθμοί της κυβέρνησης ούτως ή άλλως είναι προεκλογικοί. Ο πρωθυπουργός αυτό που θα κάνει μόνο είναι να σταθμίσει τον χρόνο των εκλογών και το πότε ο σχεδιασμός του θα του βγει. Αν οι εκλογές για τους δικούς του υπολογισμούς του βγαίνουν να γίνουν αυτόν τον χρόνο, θα τις κάνει με οποιαδήποτε δικαιολογία. Αν πάλι υπολογίζει σε κάτι άλλο που δεν βάζει ο νους μας, και δεν ξέρουμε κάτι εμείς για να εκτιμήσουμε το χρόνο, τότε οι εκλογές πράγματι μπορεί να γίνουν αργότερα λίγους μήνες. Λίγη σημασία έχει επομένως.

Σημασία έχει αυτός ο χρόνος που απομένει μέχρι τις εκλογές, όποιος και αν είναι αυτός, να καταλάβουμε εμείς οι πολίτες, τι διακυβεύεται στη χώρα συνολικά και αναλόγως να αποφασίσουμε ποιο είναι το δικό μας συμφέρον για την επόμενη δεκαετία που ανοίγεται διάπλατα στη χώρα, όχι μόνο για το δικό τους.

Send this to a friend