Αθήνα

10 oC

ελαφρές νεφώσεις

Έχει δίλημμα ποιον δρόμο να διαλέξει

Έχει δίλημμα ποιον δρόμο να διαλέξει

Ο ανασχηματισμός, όταν ένας πρωθυπουργός βρίσκεται σε αδιέξοδο, είναι ένα θέατρο. Μια παράσταση που θα μπορούσε να παίξει κι ο κ. Τσίπρας για να δείξει ότι «έχει πάρει το μήνυμα» και αλλάζει πολιτική.

Σε άλλες εποχές, όμως…

xatzi_aliki-150x150Γράφει η Αλίκη Χατζή

Η σημερινή έχει ένα «μυστικό», το οποίο όπως δείχνουν κι οι δημοσκοπήσεις πήραν χαμπάρι οι πολίτες: Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που είναι – «ψεύτης και αμετανόητος» - και επιπλέον δεν διαθέτει πολιτικό δυναμικό, διαφορετικό από αυτό που διέθετε για να πουλήσει στους ψηφοφόρους νέο παραμύθι περί «δίκαιης ανάπτυξης»  και ελάφρυνσης του χρέους.

Με τους δανεισμένους Καραμανλικούς και τα ορφανά του ΠΑΣΟΚ δεν έχει εναλλακτικές σε πρόσωπα, που να εκφράζουν άλλη πολιτική από αυτή που ακολουθεί. Και η πολιτική που ακολουθεί είναι αυτή που επιβάλλουν οι δανειστές μας. Οι οποίοι μας προειδοποιούν: Αν δεν υπάρξουν -εδώ και τώρα- κι άλλες σημαντικές μεταρρυθμίσεις και ευρείες ιδιωτικοποιήσεις στη χώρα  ώστε να κλείσει γρήγορα η δεύτερη αξιολόγηση , υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να μην καταφέρει να βγει στις αγορές έως το 2018 και να μείνει έτσι μετέωρη χωρίς χρηματοδότηση μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου.

Και έτσι, ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε δίλημμα. Μήπως τον συμφέρει να προκηρύξει σύντομα εκλογές  μπας και μπορέσει να κρατήσει κάποιες από τις δυνάμεις του, που θα του επιτρέψουν μία αξιοπρεπή εκπροσώπηση στην επόμενη Βουλή;

Αμφίβολο τι θα διαλέξει, όπως αμφίβολο και το μέλλον της χώρας... έτσι που τα κατάφεραν!

Send this to a friend