
STIGMA
«Φάε ρε κανένα ψαράκι ν’ αρχίσεις να βλέπεις!», είχε πει κάποτε σε διαιτητή ο παροιμιώδης καλαμπουρτζής του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Νίκος Βαμβακούλας!
Νομίζετε ότι έκανε πλάκα; Καθόλου. Το εννοούσε απολύτως και απλώς διάλεξε χιουμοριστικό τρόπο για να εκφράσει μια άποψη την οποία ενστερνίζονταν πολλοί συνάδελφοί του.
Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε αλλά η ιστορία δεν άλλαξε ποτέ. Οι διαιτητές… δεν τρώνε ψάρια και τους λείπει το ιώδιο!
Γιατί πώς να ερμηνεύσει κανείς το γεγονός ότι κάνουν κραυγαλέα λάθη, θαρρείς και όντως έχουν πρόβλημα όρασης;
Στην αγωνιστική που ολοκληρώθηκε χτες, έγιναν τόσα εξόφθαλμα λάθη, που πραγματικά είναι να απορεί κανείς για τα… μάτια των διαιτητών αλλά και των βοηθών.
Λάθη χοντρά που διαμόρφωσαν αποτελέσματα, αλλοιώνοντας την εικόνα των αγώνων.
Στον αγώνα του Ολυμπιακού Σταδίου μεταξύ Παναθηναϊκού-Λάρισας, ο διαιτητής Παπαδόπουλος δεν είδε το τρομερό κράτημα του Ζίζιτς στον Μακέντα στην εκπνοή της αναμέτρησης.
Ο παίχτης της Λάρισας… ξεχείλωσε τη φανέλα του Ιταλού, που ήταν έτοιμος να σκοράρει σε κενή εστία!
Πώς είναι δυνατόν να μην το είδε ούτε εκείνος ούτε ο βοηθός; Να μην είδε μια χερούκλα που τραβάει τη φανέλα του αντιπάλου του; Ή μήπως επειδή είχε δώσει κι άλλο πέναλτι στον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα του αγώνα προτίμησε να κλείσει τα μάτια;
Μετά τη λήξη ο διαιτητής είπε ότι έδωσε επιθετικό φάουλ στον Μακέντα (που δεν έγινε ποτέ), αλλά στην πραγματικότητα έδωσε άουτ.
[inline_article order=”1″]
Έτσι ο κακός Παναθηναϊκός (αλλά αυτό δεν έχει σημασία) δεν έφτασε στη νίκη. Αν μια ομάδα είναι κακή δεν επιτρέπεται να νικήσει;
Λίγο νωρίτερα στη Λαμία, ο έμπειρος Κομίνης έδωσε πέναλτι στους γηπεδούχους τη στιγμή που ο Χατζηισαΐας έδιωξε κανονικότατα τη μπάλα μπροστά από τον Δημούτσο.
Κι εδώ καθαρή αλλοίωση αποτελέσματος, με τον Ατρόμητο να διαμαρτύρεται δικαιότατα. Αλλά τι να τις κάνεις τις διαμαρτυρίες και τις ανακοινώσεις; Το ματς χάθηκε απ’ αυτό το σφύριγμα.
Μια μέρα νωρίτερα στη Νέα Σμύρνη, ο διαιτητής Ευαγγέλου (αλλά και ο βοηθός του που είχε καθαρό οπτικό πεδίο) δεν είδε ότι ο Μάνταλος που σκόραρε πήρε τη μπάλα με το χέρι.
Μ’ αυτό το γκολ προηγήθηκε η ΑΕΚ. Ένα αντικανονικό γκολ.
Αν λοιπόν στα μισά παιχνίδια το αποτέλεσμα κρίνεται από τη διαιτησία, τι να συζητάμε;
Και τι να συζητούν κι οι διαιτητές, που νιώθουν αδικημένοι επειδή η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας φέρνει ξένους για να σφυρίξουν παιχνίδια;
Με τέτοια εικόνα, μάλλον είναι θαύμα που επιλέγονται ακόμα, αφού με τις αποφάσεις τους ρίχνουν λάδι στη φωτιά και νερό στο μύλο της καχυποψίας.
Και καθώς μπαίνουμε σε πιο κρίσιμα παιχνίδια που θα κρίνουν τόσο τη μάχη της κορυφής όσο και αυτή της ουράς, είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση όχι απλά με δέουσα αλλά με τεράστια προσοχή.
Γιατί έτσι όπως πάει το πράγμα, οι μισές ομάδες θα βγάζουν ανακοινώσεις διαμαρτυρίας.
Πώς το είπε ο Ατρόμητος;
«Νέα αλλοίωση αποτελέσματος με γκολ στο 1-1 που ξεκινάει από θέση οφσάιντ (κεφαλιά του Μπαράλες) και το 2-1 από ανύπαρκτο πέναλτι. Κύριοι της ΚΕΔ αναλογιστείτε τις ευθύνες σας γιατί πηγαίνουμε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος και ο κάθε πόντος είναι σημαντικός για την επίτευξη των στόχων της κάθε ομάδας. Πάρτε μέτρα για τη βελτίωση της διαιτησίας και θωρακίστε την ισονομία και το 50-50 για όλες τις ομάδες γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση με διαιτησίες που διαμορφώνουν αποτελέσματα».
Κι είναι μια σοβαρή ανακοίνωση χωρίς κραυγές και αναθέματα που δίνει το στίγμα της πραγματικότητας.
Η προτροπή του Βαμβακούλα δεν σώζει τα πράγματα. Και μια… βάρκα τσιπούρες να φάνε οι διαιτητές, πάλι τα ίδια θα κάνουν.
Κι αυτό γιατί άλλοι παίζουν φοβισμένα, άλλοι υπό πίεση, άλλοι συμβιβαστικά, ε, δεν γίνεται δουλειά έτσι.
Τι μας είπε λοιπόν αυτή η αγωνιστική; Ότι πρέπει πάση θυσία να επισπευσθεί η έλευση του VAR.
Γιατί αν υπήρχε, θα είχαν αποφευχθεί και τα τρία κραυγαλέα λάθη και θα είχε αποδοθεί δικαιοσύνη.
Ροή Ειδήσεων

14/05/2025 | 20:54
Σοκάρει ο Άλεξ Σταυρίδης: «Έχω μια τεράστια ουλή στο στήθος, σημάδια στην κοιλιά από τα καλώδια που μου έβαλαν»
14/05/2025 | 19:52
Η στιγμή που οι αστυνομικοί βρίσκουν το μωρό δίπλα στους κάδους σκουπιδιών, στον Άλιμο
14/05/2025 | 19:29
Eurovision 2025: Ολοκληρώθηκε η τελευταία πρόβα της Κλαυδίας πριν τον δεύτερο ημιτελικό – Οι αλλαγές στην εμφάνισή της

14/05/2025 | 18:34
Ρωσία: Δεν θα συμμετάσχει στις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη ο Λαβρόφ, λέει ρωσική εφημερίδα
14/05/2025 | 18:15
Λάρισα: Ο μητροκτόνος μαχαίρωσε την 52χρονη 23 φορές μετά θάνατον – Μετά το έγκλημα έβγαλε τα σκυλιά βόλτα
14/05/2025 | 18:02
Συγκλονίζει η Λένα Μαντά για τον σύζυγό της: «Έμεινε 55 λεπτά νεκρός στο χειρουργικό τραπέζι»

14/05/2025 | 17:39
Eurovision 2025: Το τηλεφώνημα της Μαρίζας Κωχ στην Klavdia – «Είσαι ότι καλύτερο μπορούμε να στείλουμε»

13/05/2025 | 16:59
Λάρισα: «Απειλούσε τον γιο μου ότι θα τον σφάξει αν δεν τον βοηθούσε» λέει ο θείος του 21χρονου μητροκτόνου
13/05/2025 | 16:30
Ο Πάνος Μιχαλόπουλος έσπασε τη σιωπή του στο Πρωινό: «Γι’ αυτό δεν βγαίνω στην τηλεόραση»
13/05/2025 | 14:00
Δημήτρης Παπανώτας για Γιώργο Χρυσοστόμου: «Να πάει να τα πει στον ψυχολόγο του, γιατί τα λέει δημοσίως;»

13/05/2025 | 16:02
Κώστας Τσουρός για Πάμε Δανάη: «Τους είδαμε να γλεντάνε μέχρι το πρωί, να λέμε εμείς ότι στεναχωρηθήκαμε;»
13/05/2025 | 16:37
Τραγωδία στην Λάρισα: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση διώκεται ο 21χρονος καθ’ ομολογίαν μητροκτόνος
13/05/2025 | 22:47
Μαρκόπουλο: Ξυλοκόπησαν ζευγάρι και τους πήραν το φορτηγάκι – «Με χτύπησαν και με πέταξαν κάτω»
13/05/2025 | 10:51
Λάρισα: Δείτε βίντεο με τον 21χρονο σε πιτσαρία λίγη ώρα πριν δολοφονήσει τη μητέρα του
13/05/2025 | 07:34
Δημοσκόπηση Interview: Ξεπερνά το νταμπλ σκορ το προβάδισμα της ΝΔ από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ – Tέταρτη η Πλεύση Ελευθερίας

13/05/2025 | 13:30
Ηλίας Μαμαλάκης: «Από το 2022 μέχρι σήμερα, με έχει πάει σβάρνα και με μαστιγώνει συνέχεια»
13/05/2025 | 12:00