Αθήνα

16 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

Αφήστε τον να κάνει τη δουλειά του!

Ας συμφωνήσουμε στο αυτονόητο: ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται. «Dura lex, sed lex» ορίζει μία από τις βασικές αρχές του Δικαίου. Δηλαδή, «σκληρός νόμος, αλλά νόμος».

Ας συμφωνήσουμε στο αυτονόητο: ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται. «Dura lex, sed lex» ορίζει μία από τις βασικές αρχές του Δικαίου. Δηλαδή, «σκληρός νόμος, αλλά νόμος».

ΓΡΑΦΕΙ Ο Αιμίλιος Περδικάρης

Το αν λοιπόν αυτός ο νόμος που απαγορεύει στους ανήλικους να βλέπουν ταινίες στον κινηματογράφο είναι αναχρονιστικός, είναι μια εντελώς διαφορετική συζήτηση από αυτή που έχει ανοίξει από χθες το βράδυ.

Από εκεί και πέρα, αν κάποιος ή κάποιοι πρέπει να ελεγχθούν είναι γιατί εφάρμοσαν το νόμο με υπερβάλλοντα ζήλο. Χωρίς την απαραίτητη στάθμιση συμφερόντων. Ποιος μπορεί να βάλει, άλλωστε, το χέρι του στη φωτιά ότι η όλη ιστορία δεν εμπίπτει ακόμη και στο πεδίο του διαφημιστικού τρικ;

Εάν πράγματι κλήθηκαν οι αστυνομικοί να εφαρμόσουν το νόμο, καλώς ανταποκρίθηκαν. Το πώς ανταποκρίθηκαν, ωστόσο, είναι κάτι για το οποίο ελέγχονται. Θα μπορούσαν π.χ. να μιλήσουν με τον υπεύθυνο του κινηματογράφου, να διακόψουν την προβολή και να ζητήσουν ευγενικά ν' αποχωρήσουν οι ανήλικοι κι όχι να κάνουν «ντου». Και βέβαια, να επιβάλλουν κυρώσεις στους υπεύθυνους του κινηματογράφου, οι οποίοι θα έπρεπε να είναι πιο... υπεύθυνοι και να μην πουλάνε π.χ. εισιτήρια σε ανηλίκους.

Για να το πούμε και διαφορετικά - εμπίπτοντας στην έννοια της στάθμισης συμφερόντων: υπάρχουν πολύ σοβαρότερα πράγματα με τα οποία πρέπει ν' ασχολούνται οι αστυνομικοί. Και τα εκτελεστικά όργανα και η ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Το ίδιο ισχύει και για την πολιτική ηγεσία ασφαλώς. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει σίγουρα πολλά και σοβαρότερα θέματα ν' ασχοληθεί. Το τι έγινε και πώς έγινε, ας το βρουν άλλοι και αρκεί για τον ίδιο να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες. Ας τον αφήσουμε λοιπόν να κάνει τη δουλειά του...

Send this to a friend