• Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου
  • 14:57

Αθήνα

15 oC

σποραδικές νεφώσεις

Δύσκολες στιγμές για τους συμβολαιογράφους

Ανεξάρτητα για το τι κάνουν με τους πλειστηριασμούς η δουλειά του συμβολαιογράφου τείνει να γίνει η πιο ανθυγιεινή. Συνεχώς οι άνθρωποι αυτοί απειλούνται λόγω της φύσης της δουλειάς τους εξ αιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης που καλούνται να εφαρμόσουν.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Από την μία δεν μπορεί να κάνουν διαφορετικά και να μην υπακούσουν στους νόμους, από την άλλη όμως έχουν να αντιμετωπίσουν Ρουβίκωνες και μπαχαλάκηδες στην καλύτερη περίπτωση. Εκτός από αυτές τις ομάδες υπάρχουν και οι λεγόμενες αριστερές συνιστώσες που ανεβάζουν έργο κόντρα στην κυβέρνηση στην ουσία.

Δεν θέλω να μπω στην ουσία της υπόθεσης, ασφαλώς έχουν δίκιο οι πλευρές που αντιδικούν γιατί η κάθε μία από την πλευρά της, θεωρεί ότι έχει δίκιο. Στη μέση βρίσκονται οι συμβολαιογράφοι οι οποίοι συν όλα τα άλλα, φοβούνται μήπως και κτυπήσει το κουδούνι του γραφείο τους και εμφανιστεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τα Ματ, οι αντιεξουσιαστές, οι αλληλέγγυοι και οι συμβολαιογράφοι γίνονται ένα κάθε φορά που οι πλειστηριασμοί είναι προ των πυλών. Βέβαια όλοι οι συμβολαιογράφοι δεν είναι ίδιοι , υπάρχουν σε όλους τους χώρους έτσι και σε αυτόν διαφόρων επιλογών συμβολαιογράφοι που όντως ακούγονται πολλά, όπως λένε συνάδελφοί τους. Υπάρχουν όμως και αυτοί που πραγματικά κάνουν ότι είναι δυνατόν για να μην πλειστηριάζονται ακίνητα πρώτης κατοικίας. Και αυτοί είναι οι περισσότεροι.

Είναι νόμος του κράτους που ψηφίστηκε κατόπιν πιέσεων της τρόικα. Είναι νόμος που έχει την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης και δεν αλλάζει. Είναι νόμος που ισχύει σε όλη την Ευρώπη.

Είναι νόμος, αυτό αναφέρουν οι μεν που πρέπει να καταργηθεί όπως λένε και είναι νόμος που πρέπει να ισχύσει τονίζουν οι δε, από την άλλη πλευρά. Το βέβαιο είναι ότι πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή και οι άνθρωποι που πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, να μην πετάγονται στο δρόμο, αλλά και εκείνοι που έχουν αλλά δεν πληρώνουν οι λεγόμενοι τζαναμπέτηδες να μπορούν να τιμωρούνται όταν χρωστούν στις τράπεζες και δεν πληρώνουν. Αυτοί δεν χάνουν τίποτα έχουν να ζήσουν οι άλλοι όμως; Και εδώ είναι το σημείο που πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να μην προκληθούν κοινωνικά φαινόμενα με εξεγέρσεις και φασαρίες.

Send this to a friend