Αθήνα

29 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ώρα… γενεθλίων και «διορθωτικών κινήσεων» για την κυβέρνηση- Οι προτεραιότητες Μητσοτάκη

STIGMA

Είναι η οικονομία…

Τι μπορείς να πεις, άραγε, και τι να γράψεις για τον έξοδο από τα μνημόνια; Κινδυνεύει, άλλωστε, να καταστεί γραφικό να...

Τι μπορείς να πεις, άραγε, και τι να γράψεις για τον έξοδο από τα μνημόνια; Κινδυνεύει, άλλωστε, να καταστεί γραφικό να θεωρείσαι «ισαποστάκιας» αν υποστηρίξεις την άποψη πως ναι μεν αποτελεί το τέλος μιας εποχής, μετά από οκτώ χρόνια, αλλά επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα στην καθημερινότητά μας και δεν τελειώνουν η λιτότητα και οι δυσκολίες…

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Περισσότερο λοιπόν αξίζει να σταθεί κάποιος στο «μετά». Από σήμερα το πρωί, με τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, άρχισε η πλειοδοσία. Η οποία θα κορυφωθεί με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ, στρώνοντας το χαλί για τις εκλογές.

Αποδεικνύεται έτσι για μία ακόμη φορά πως… “it’s the economy, stupid”. Μια φράση που ακούστηκε στην προεκλογική εκστρατεία του Κλίντον στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 από τον επικοινωνιολόγο Τζέιμς Κάρβιλ, αλλά αποδεικνύεται διαχρονική. Και πραγματική.

Ούτε η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών ούτε η έξοδος από τα μνημόνια ούτε καν η φονική πυρκαγιά στο Μάτι μπορούν να έχουν το αποτύπωμα που έχουν οι παροχές της (όποιας) κυβέρνησης. Για μία ακόμη φορά οι εκλογές θα κριθούν στην… τσέπη των πολιτών. Και ναι μεν το αποτέλεσμα της προσεχούς αναμέτρησης δείχνει να είναι προδιαγεγραμμένο, αλλά οι παράμετροι αυτού μπορούν ν’ αλλάξουν τα δεδομένα και τις μετεκλογικές ισορροπίες. Ακόμη και τις κυβερνητικές. Πόσω μάλλον τις εσωκομματικές.

“It’s the economy, stupid”, λοιπόν. Τα υπόλοιπα έπονται.

Αντιφάσεις
Ο Καμμένος κι οι αντιφάσεις του Τσίπρα
Η μαργαρίτα του ανασχηματισμού
Απλά πράγματα
Ο Σάμπυ Μιωνής, η Μαργαρίτα Παπανδρέου και τα 550 εκατ. της λίστας Λαγκάρντ
Ατυχής έμπνευση!