• Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου
  • 02:58

Αθήνα

6 oC

αίθριος καιρός

Ελεύθεροι Πολιορκημένοι

Ελεύθεροι από τα μνημόνια, πολιορκημένοι όμως από την ισχυρή επιτήρηση που θα συνεχίζεται τα επόμενα χρόνια θα είμαστε όλοι εμείς που 8 χρόνια μετά κλείνουμε την πόρτα όχι στους δανειστές, που πιθανόν να θέλει να λέει η κυβέρνηση, αλλά κλείνουμε την πόρτα σε όλα όσα ζήσαμε εκείνα τα πρώτα χρόνια που αλήθεια είναι προκαλούσαν οι σημερινοί κυβερνώντες σε επίπεδο επικοινωνιακής διαχείρισης.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Διαδηλώσεις, φασαρίες, επιθέσεις, κλείσιμο τραπεζών, capital controls, ο συνεχής κίνδυνος του Grexit, δημοψήφισμα και διχασμός.

Σε αυτά όλα πρέπει να πανηγυρίσουμε γιατί ανήκουν στο παρελθόν και όχι αν βγαίνουμε ή όχι από το Μνημόνιο που αλήθεια είναι ότι τα υψηλά πλεονάσματα και οι νέες περικοπές σε συντάξεις και μειώσεις αφορολόγητου δεν θα φύγουν από κοντά μας.

Θα παραμείνουμε ελεύθεροι από τους δανειστές, αλλά πολιορκημένη η χώρα και η εθνική μας κυριαρχία που δεν θα ανεξαρτητοποιηθεί εξαιτίας των συμφωνιών που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο που έχει υπογραφή.

Δεν θα φύγουν ούτε τα δημόσια κτίρια και τα ασημικά της χώρας από τα χέρια εκείνων που τα ζήτησαν ενέχυρο, ούτε θα επιστρέψει ο δημόσιος πλούτος από εκεί που έφυγε. Αν υπήρχαν αυτά όλα, τότε ασφαλώς θα μιλούσαμε για καθαρή έξοδο.

Ωστόσο, καλό είναι και αυτό που γίνεται σήμερα αλλά να το δούμε στις σωστές του διαστάσεις και όχι υπέρμετρα θετικά γιατί πολύ απλά δεν είναι. Είναι μέσο, βοηθά ασφαλώς στην εμπέδωση της άλλης Ελλάδας που θέλουμε, χρειάζονται όμως πολλά ακόμη για να γίνουν ώστε να πούμε ναι καθαρίσαμε από τον εφιάλτη της φτώχειας και της μιζέριας και επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Όχι αυτήν που εσφαλμένα γνωρίσαμε αλλά την υγιή κανονικότητα αυτή που θέλουμε για τη νέα εποχή.

Send this to a friend